Thumbnail
Ιπποκράτειο

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε το βράδυ του Σαββάτου, νοσηλευτής, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, κατά την ώρα της βάρδιας του στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου.

Όπως δήλωσε στο Thestival.gr, o γ.γ. του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Λάζαρος Λαζούλας, όλα έγιναν περίπου στις 12:00 το βράδυ, όταν 10 άτομα αλβανικής καταγωγής, μετέφεραν ομοεθνή τους στα Επείγοντα.

Τότε ο νοσηλευτής ζήτησε από τους συνοδούς να απομακρυνθούν από το χώρο του ιατρείου, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των γιατρών.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο εργαζόμενος, τα άτομα άρχισαν να μιλούν μεταξύ τους αλβανικά και στη συνέχεια, όταν ο νοσηλευτής γύρισε την πλάτη του προκειμένου να εξετάσει άλλον ασθενή που βρισκόταν σε φορείo, ένας εξ αυτών τον χτύπησε με γροθιά στον αυχένα.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, χωρίς όμως να καταφέρει να συλλάβει τον δράστη της επίθεσης που είχε ήδη τραπεί σε φυγή.

Ο νοσηλευτής νοσηλεύτηκε στην Ε’ Χειρουργική από την οποία και πήρε εξιτήριο σήμερα το μεσημέρι.

Όπως λέει χαρακτηριστικά στο Thestival.gr ο κ. Λαζούλας, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς τέτοια επεισόδια σημειώνονται συχνά και τις περισσότερες φορές αποσιωπούνται. «Πριν από λίγο καιρό, ειδικευόμενος δέχθηκε επίθεση από συνοδό ασθενούς. Εμείς το μάθαμε τυχαία, κάποιες ημέρες αργότερα. Φυσικά και υπάρχει θέμα ασφάλειας. Χθες υπήρχε σεκιούριτι στο νοσοκομείο, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι».

Ο κ. Λαζούλας σημειώνει πως σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου, τα άτομα προς εξέταση φτάνουν περίπου τα 1.500 με τις ώρες αναμονής να φτάνουν μέχρι και τις οκτώ! «Το προσωπικό δεν επαρκεί, είναι υποστελεχωμένο κι έτσι οι ώρες αναμονής είναι πάρα πολλές, προκαλώντας τον εκνευρισμό ασθενών και συνοδών που ξεσπούν στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν φταίνε σε κάτι», καταλήγει ο κ. Λαζούλας.

Πηγή: thestival.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές