Thumbnail
Ξεχωρίζει η βραβευμένη στης Κάνες ταινίας «Παρείσφρηση»

Η βραβευμένη στις Κάνες αληθινή ιστορία ενός αφροαμερικανού που προσπάθησε να ξεσκεπάσει την Κου Κλουξ Κλαν έρχεται αυτήν την εβδομάδα στις αίθουσες μαζί με ένα θρίλερ εξαφάνισης με την Μπλέικ Λάιβλι και την νέα ταινία του Μπάμπη Μακρίδη («L»).

Μια Μικρή Χάρη

Θρίλερ με τις Μπλέικ Λάιβλι και Άννα Κέντρικ. Όταν τα ίχνη της μυστηριώδους Έμιλι χάνονται ξαφνικά, η καλύτερή της φίλη Στέφανι αναλαμβάνει να βρει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την εξαφάνισή της.

Ο Μικροπόδαρος

Animation με έναν νεαρό Γέτι που ανακαλύπτει έναν… άνθρωπο. Αυτή του η ανακάλυψη θα αναστατώσει μεν το χιονισμένο χωριό των Γέτι, θα του φέρει όμως δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του.

Τι Θα Πει ο Κόσμος
Μια 16χρονη πακιστανικής καταγωγής μεγαλώνει στη σύγχρονη Νορβηγία. Όταν ο αυστηρός πατέρας της την πιάνει στο δωμάτιό της με έναν άντρα, αποφασίζει να την τιμωρήσει στέλνοντάς την πίσω στο Πακιστάν όπου αναγκάζεται να προσαρμοστεί σε μια ξένη γι’αυτήν κουλτούρα. Μία αυτοβιογραφική ταινία από την πακιστανή και μεγαλωμένη στη Νορβηγία, Ιράμ Χακ.

Το Ατελιέ

Κοινωνικό δράμα του Λοράν Καντέ («Ανάμεσα στους Τοίχους»). Μια διάσημη συγγραφέας διδάσκει σε ένα θερινό εργαστήριο δημιουργικής γραφής στο οποίο μια ομάδα νεαρών γράφει μία ιστορία εγκλήματος. Η βίαιη φύση ενός από τους μαθητές της, όπως αυτή αποτυπώνεται στα κείμενά του αλλά στις συγκρούσεις του με την υπόλοιπη ομάδα, θα την θορυβήσει και παράλληλα θα τη γοητεύσει.

Παρείσφρηση

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες για το αντιρατσιστικό αστυνομικό του Σπάικ Λι. Στη δεκαετία του ‘70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται, ο πρώτος Αφροαμερικανός ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που ακόμα και σήμερα φαντάζει αδιανόητη: να παρεισφρήσει στην ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.

Bel Canto
«Μελωδικό» θρίλερ με τους Τζούλιαν Μουρ, Κεν Γουατανάμπε. Μια διάσημη Αμερικανίδα σοπράνο ταξιδεύει στη Νότια Αμερική για να δώσει ένα πριβέ κονσέρτο προς τιμήν ενός πλούσιου Ιάπωνα βιομήχανου, παρουσία πολιτικών και διπλωματών. Όταν τη βίλα καταλαμβάνουν αντάρτες που απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων τους, όμηροι και απαγωγείς καταλήγουν έγκλειστοι στο ίδιο σπίτι επί ένα μήνα και αναγκάζονται να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας.

Searching
Μετά την εξαφάνιση της 16χρονης κόρης του, ένας απελπισμένος πατέρας προσπαθεί να βρει στοιχεία και απαντήσεις μέσα στο λάπτοπ της. Μία σύγχρονη ιστορία μυστηρίου, τοποθετημένη μέσα σε έναν εξ' ολοκλήρου ψηφιακό κόσμο.

Kin
Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Ένας πρώην κατάδικος και ο μικρός αδελφός του μπαίνουν στο στόχαστρο ενός εκδικητικού εγκληματία και δύο στρατιωτών από άλλο πλανήτη. Για να ξεφύγουν τρέπονται σε φυγή αρματωμένοι με ένα μυστήριο όπλο που είναι και η μοναδική ασπίδα προστασίας τους.

Η Συνάντηση
Ο σκηνοθέτης των ιταλικών «Τέλειων Ξένων» επιστρέφει με άλλο ένα πολυπρόσωπο δράμα γεμάτο εκπλήξεις. Ένας μυστηριώδης άνδρας κάθεται κάθε μέρα στο ίδιο τραπέζι ενός μπαρ, όπου δέχεται άγνωστους επισκέπτες. Ο καθένας από αυτούς έχει και μια διαφορετική επιθυμία, την οποία ο ίδιος πρόκειται να εκπληρώσει, με αντάλλαγμα να πραγματοποιήσουν παράξενα καθήκοντα που τους αναθέτει. Μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν;

Ο Πατέρας του Στρατιώτη
Σοβιετικό πολεμικό δράμα του 1965. Ένας ηλικιωμένος αγρότης που προσπαθεί να εντοπίσει τον στρατιώτη γιο του ξεκινά από ένα μικρό χωριό του Καυκάσου και φτάνει έως το Βερολίνο ακολουθώντας τα σοβιετικά στρατεύματα.


Οίκτος

*Έρχεται την Παρασκευή 28/9 
Μαύρη κωμωδία του Μπάμπη Μακρίδη («L»). Ένας άνδρας που είναι… εθισμένος στη θλίψη, καθώς νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να εκμαιεύσει από τους γύρω του τον οίκτο που έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεριφος
Γυμνασίου Σερίφου: Κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ανάμεσα σε 11.000 συμμετοχές
Στην κατηγορία Niveau A1 : Olympie-Pierre de Coubertin για το έτος 2024
Γυμνασίου Σερίφου: Κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ανάμεσα σε 11.000 συμμετοχές
βουλή
Βουλή: «Αναρμόδιο» δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη
Θρασκιά: Όταν εντέλει ο σκοπός για τον οποίο οι μαθητές με αναπηρία πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά δεν εξυπηρετείται, δεν μπορεί παρά να είναι...
Βουλή: «Αναρμόδιο» δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη