Thumbnail
Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τις μεταγραφές στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά από το 2012, το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε για μεταγραφές από τα μεγάλα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ήταν λιγότερα από ό,τι για το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρει το CIES, διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ σε σχετική μελέτη από το 2010 έως και το 2018.

Το 2018 σημειώθηκε πτώση 2,4% σε σύγκριση με το 2017: 5,82 δισ. ευρώ αντί για 5,96 ευρώ και για τις δύο μεταγραφικές περιόδους, καλοκαίρι και χειμώνα.

Η έντονη αύξηση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της χειμερινής αγοράς του 2018 δεν συνεχίστηκε το καλοκαίρι. Βέβαια, κατά τη διάρκεια και των δύο περιόδων, τα ποσά που επενδύθηκαν ήταν σαφώς υψηλότερα από τα ποσά που καταβλήθηκαν το 2016: + 1,59 δισ. ευρώ (+ 37,6%).

Καθ 'όλη την περίοδο που έγινε η μελέτη, οι επενδύσεις των συλλόγων της Premier League αντιπροσώπευαν το 37,4% του συνόλου για τα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα. Μία ελαφρώς χαμηλότερη αναλογία μετρήθηκε το 2018 (36,5%).

Από το 2010, οι ομάδες της αγγλικής Ppemier League έχουν δαπανήσει 1,6 φορές περισσότερα από τις ομάδες της Serie A, 2,1 φορές περισσότερα από εκείνες της Laliga, 2,8 φορές περισσότερα από αυτές της Bundesliga και 3,1 φορές περισσότερα από τους συλλόγους της Ligue 1.

Η έρευνα αναφέρει ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα (2010-2018), η ομάδα που έδωσε τα περισσότερα χρήματα είναι η Μάντσεστερ Σίτι, αφού δαπάνησε 1,470 δισ ευρώ, αφήνοντας δεύτερη την Τσέλσι με 1,310 δισ ευρώ και τρίτη την Μπαρτσελόνα με 1,258 δισ ευρώ. Άλλες τέσσερις ομάδες κατάφεραν να ξεπεράσουν το δισεκατομμύριο: Παρί ΣΖ (1,242), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1,102), Γιουβέντους (1,085) και Λίβερπουλ (1,071).

Όσο για το 2018, η Μπαρτσελόνα προσπέρασε με 321 εκατ. ευρώ, την Λίβερπουλ (298) και την Γιουβέντους (257) στην κατάταξη των ομάδων που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές. Δέκα αγγλικές ομάδες βρίσκονται στις κορυφαίες είκοσι θέσεις. Η Ντόρτμουντ και η Μονακό είναι οι μοναδικές εκπρόσωποι του γερμανικού και γαλλικού πρωταθλήματος.

Η Μονακό είναι επίσης επικεφαλής της κατάταξης των ομάδων που έβαλαν  στα ταμεία τους τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα μεταξύ 2010 και 2018. Η ομάδα του πριγκηπάτου εισέπραξε 950 εκατ. ευρώ σε οκτώ χρόνια. Πολλοί πλούσιοι σύλλογοι βρίσκονται επίσης στην κορυφαία εικοσάδα, ενώ η Μπενφίκα και η Πόρτο είναι οι μόνες δύο ομάδες εκτός των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων στις κορυφαίες θέσεις αυτής της κατάταξης.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τις μεταγραφές στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Αντ. Βαζογιάννης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agelada.jpg
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Ο ΠΟΥ ζητά εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο