Thumbnail
Τέλος οι διακοπές για τους περισσότερους

Λίγες ημέρες μετά το Δεκαπενταύγουστο και φαίνεται πως οι διακοπές για τους περισσότερους Αθηναίους τελείωσαν.

Σήμερα Κυριακή αναμένεται μεγάλη αύξηση της επιστροφής με όλα τα μέσα. Η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου να είναι αυξημένη.

Από το πρωί έχουν ξεκινήσει να καταφτάνουν τα πρώτα πλοία από τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού. Παρά τη μεγάλη κίνηση δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για σήμερα Κυριακή στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν έως το βράδυ 24 πλοία από διάφορους προορισμούς και 7 στο Λαύριο.

Υπολογίζεται πως σήμερα σε Πειραιά-Ραφήνα-Λαύριο θα αποβιβαστούν κοντά στους 50.000 επιβάτες από όλους τους προορισμούς του Αιγαίου.

Μέχρι και το τέλος Αυγούστου, το Λιμενικό Σώμα θα παραμένει σε επιφυλακή για τη λήψη έκτακτων μέτρων, καθώς αρκετές είναι οι χιλιάδες τουριστών που μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει, κάτι που θα γίνει σταδιακά έως και το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να «αποδράσουν» τα Σαββατοκύριακα, λόγω της καλοκαιρίας με αποτέλεσμα Παρασκευή απόγευμα και Κυριακή απόγευμα, η κίνηση στα τρία λιμάνια της Αττικής να παραμένει αυξημένη, όπως εξάλλου γινόταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Φαίνεται πως περισσότεροι έκαναν φέτος διακοπές αφού η έξοδος κατέγραψε άνοδο 10% σε σχέση με πέρσι, με δημοφιλέστερους προορισμούς ναι τα νησιά του νότιου και βόρειου Αιγαίου, τα Επτάνησα, η Κρήτη.

Αυξημένα τα μέτρα στις εθνικές οδούς

Αυξημένα μέτρα, μεταξύ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, καθώς και εντατικούς ελέγχους με συμβατικά αυτοκίνητα για επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις, έχει προγραμματίσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τη διευκόλυνση της επιστροφής των Αθηναίων στην πρωτεύουσα και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Κοσμοσυρροή και στο Ελ. Βενιζέλος

Υψηλή κίνηση σημειώνεται και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς σήμερα αναμένεται να αφιχθούν στην πρωτεύουσα πάνω από 150 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ενώ αντίστοιχος αριθμός πτήσεων είναι προγραμματισμένες για αναχώρηση.΄

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μάτια
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους βοηθάει στη λίπανση, το καθάρισμα και την ενυδάτωση των ματιών
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Φλωρεντία
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
Η ομορφιά της Τοσκάνης στο «πιάτο» - Δείτε βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη Φλωρεντία, τη Σαν Τζιμινιάνιο, το Μοντεριτζιόνι και το Κολόντι
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)