Thumbnail
Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τα δέκα μεσογειακά νησιά που διαθέτουν τα περισσότερα ξενοδοχεία πάνω στη θάλασσα

Ελληνικά είναι τα 5 από τα 10 νησιά της Μεσογείου με τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία. Σύμφωνα με την εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων www.travelmyth.gr, η Σικελία έχει περισσότερα ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία από οποιοδήποτε άλλο νησί της Μεσογείου. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να έχουν απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 735 ξενοδοχείων και καταλυμάτων στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Η περιοχή με τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία είναι η Μεσσίνα με 298 ξενοδοχεία, ακολουθεί δεύτερη η Ραγκούσα με 100, το Παλέρμο με 79 ξενοδοχεία και οι Συρακούσες με 78.

Η Κρήτη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 677 ξενοδοχεία και καταλύματα μπροστά σε παραλία. Το 22,5% όλων των παραλιακών ξενοδοχείων της Ελλάδας βρίσκεται στην Κρήτη. Όλοι οι νομοί έχουν περισσότερα από 100 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία: 229 ο Νομός Χανίων, 166 ο Νομός Ηρακλείου, 150 ο Νομός Ρεθύμνου και 132 ο Νομός Λασιθίου.

Η Κύπρος κερδίζει την τρίτη θέση με 309 ξενοδοχεία, μόλις 8 περισσότερα από τη Μαγιόρκα που έρχεται τέταρτη με 301 ξενοδοχεία, το 70% των 431 παραλιακών ξενοδοχείων που διαθέτουν συνολικά οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Στην πέμπτη θέση με 285 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία βρίσκεται η Σαρδηνία, το δεύτερο ιταλικό νησί στη λίστα.

Στις επόμενες δύο θέσεις βρίσκονται δύο ελληνικά νησιά, η Κέρκυρα και η Ρόδος με 255 και 227 ξενοδοχεία αντίστοιχα. Στην 8η θέση βρίσκεται και το πρώτο γαλλικό νησί, η Κορσική, με 126 ξενοδοχεία.

Η δεκάδα συμπληρώνεται με άλλα δύο ελληνικά νησιά, τη Νάξο με 125 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία και τη Ζάκυνθο με 102. Η Νάξος έχει τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, όπου έχουν χτιστεί συνολικά 453 ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας, με τη Σαντορίνη για μία μόλις θέση να μην καταφέρνει να βρεθεί και αυτή στη δεκάδα. Τα Ιόνια Νησιά έχουν δύο εκπροσώπους στη δεκάδα και συνολικά 487 ξενοδοχεία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα μισά νησιά της λίστας είναι στην Ελλάδα, που ακόμα μία φορά αποδεικνύει ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα και τις παραλίες της.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τα δέκα μεσογειακά νησιά που διαθέτουν τα περισσότερα ξενοδοχεία πάνω στη θάλασσα / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημ. Φραγκουλιώτης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή