Thumbnail
Προθεσμία αιτήσεων μέχρι 20/8 από τον ΟΑΕΔ

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοικτές έως τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται μόνο ηλεκτρονικά σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ. Η δράση στοχεύει στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, καθώς και στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι άνεργοι αλλά δεν έχουν εγγραφεί στα μητρώα θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, ώστε να προλάβουν την υποβολή αίτησης έως τις 20 Αυγούστου στο τρέχον πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα, ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης, σε τρεις διαφορετικούς φορείς.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από χρήστες πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ. Για τον λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισάγουν τους κωδικούς πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό), ενώ σε περίπτωση που δεν έχουν κωδικούς θα πρέπει να πάρουν τον σχετικό κλειδάριθμο. Για να αποκτήσει ο άνεργος τον κλειδάριθμο ΟΑΕΔ θα πρέπει να προμηθευτεί από το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης της περιοχής του ένα έγγραφο με τίτλο, «Απόδοση στοιχείων ταυτοποίησης στη διαδικτυακή πύλη».

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο  στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr), στο  πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των  κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μία  μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης, Nο 8/2018 και μέχρι τρεις Επιβλέποντες Φορείς.

Οι υποψήφιοι άνεργοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να συμπληρώσουν κατά περίπτωση, υποχρεωτικά τα πεδία με ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του/της συζύγου (για τους έγγαμους υποψήφιους), το εάν είναι πτυχιούχοι άνεργοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (αποκλειστικά και μόνο για τις θέσεις που αντιστοιχούν σε ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ), αν είναι αρχηγοί μονογονεϊκής οικογένειας, καθώς και ΑΜΚΑ και στοιχεία των ανήλικων τέκνων και των εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ καθώς και το ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω (στην περίπτωση που οι άνεργοι είναι ΑμεΑ). Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ αντλεί αυτόματα κάποια στοιχεία για το εισόδημα των υποψηφίων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ενώ από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) πιστοποιείται αν ο υποψήφιος λαμβάνει Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παραγράφου 5.1 της Δημόσιας Πρόσκλησης , με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
Ηλικία.
Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Ωφελούμενοι που δεν είχαν  τοποθετηθεί σε  ολοκληρωμένες  ή υπό υλοποίηση δράσεις  «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 (Δημόσιες Προσκλήσεις No 2/2015, 4/2015 , 5/2015 , Νο 3/2016, 4/2016, 6/2016, 7/2016, 10/2016, 1/2017, 8/2017, 9/2017 ,16/2017) και της Δράσης «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας» (Δημόσια Πρόσκληση Νο 4/2018).

Δείτε εδώ την δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Λακωνίας για τα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας