Thumbnail
"Θεωρώ ότι είμαι βαθιά διεθνιστής. Παρόλαυτα θεωρώ ότι για να 'ναι όμως κάποιος διεθνιστής, πάνω απ' όλα πρέπει να αγαπάει τον τόπο του"

Ένας Έλληνας αναρχικός που πολέμησε το ISIS! Ναι! Αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης του Νίκου Ματαράγκα, ο οποίος όπως αναφέρει είναι ενταγμένος στο Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας που μάχεται ενάντια στον ΙSIS, στη Συρία.

Η είδηση ότι Έλληνες πολέμησαν στη Ράκκα με τις Πολιτοφυλακές των Κούρδων ενάντια στους τζιχαντιστές είχε απασχολήσει και παλαιότερα τη δημοσιότητα.

Αυτή τη φορά, ο μαχητής μιλά on camera, στα πλαίσια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ Belkî Sibê: A journey through the Syrian War and the Rojava Revolution.

Εξηγεί πως μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μετά από δική του απόφαση, ενώ είναι μέλος του "Ρουβίκωνα". Διευκρινίζει όμως ότι η επιλογή να μεταβεί στη Συρία ήταν προσωπική χωρίς παρότρυνση της αναρχικής συλλογικότητας. Πέρασε ένα μήνα από βασική εκπαίδευση στα όπλα, ενώ μετά έφυγε για το μέτωπο του πολέμου. 

"Θεωρώ ότι είμαι βαθιά διεθνιστής", τονίζει ο Νίκος. "Παρόλαυτα θεωρώ ότι για να 'ναι όμως κάποιος διεθνιστής, πάνω απ' όλα πρέπει να αγαπάει τον τόπο του", συμπληρώνει!

Ακόμη, μιλά για συντρόφους του που χάθηκαν μπροστά του και για τα συναισθήματα που ο ίδιος βίωσε βοηθώντας στη διάσωση άλλων ανταρτών.

Έχει συμμετάσχει σε δέκα επιχειρήσεις μέσα στη Ράκκα.

Δείτε το βίντεο:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα