Thumbnail
Novartis

Νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο NOVARTIS. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά οτι σιωπούν μετά τη δημοσιοποίηση ιδιόχειρου σημειώματος του πρώην πρωθυπουργού προς τον Φρουζή. Παράλληλα επανέλαβε τα ερωτήματα προς τον Γιάννη Στουρνάρα αν και ποιές επιχειρηματικές σχέσεις είχε ο ίδιος με τη φαρμακευτική εταιρία. Για έλλειψη σοβαρότητας της κυβέρνησης κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δημοσιεύματα για Φρουζή
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν το βράδυ της Πέμπτης, ότι με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπραςουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτουν ακόμη ότι η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια ακόμα περιμένει…

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελλατόλας με αφορμή εμπλοκή του ονόματός του σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα tovima.gr για το σκάνδαλο Novartis, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας».

«Με αφορμή τις σημειώσεις που με εμφανίζουν να μεσολαβώ το 2013, εκ μέρους του κ. Κ. Φρουζή, α’ αντιπροέδρου της Novartis Hellas, για συνάντησή του με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δηλώνω ότι ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας. Εξ άλλου, όπως αναφέρεται σε μία από τις σημειώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είχα κριθεί… ακατάλληλος για μια τέτοια “αποστολή”, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ Δελλατόλας.

Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε πρόσθετα στοιχεία που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis στα οποία υπάρχει η ακόλουθη καταγραφή «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Ο Δ. Τζανακόπουλος για τις ευθύνες ΝΔ, Σαμαρά, Στουρνάρα
Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στην Αίθουσα Τύπου ότι «Δεν μας κάνει λοιπόν καθόλου εντύπωση η σιωπή της, της ΝΔ αλλά και του εξαφανισμένου τις τελευταίες μέρες πρώην Πρωθυπουργού κυρίου Σαμαρά, ο οποίος μετά τους λεονταρισμούς και την ακατάσχετη φλυαρία των προηγούμενων εβδομάδων εντός και εκτός της χώρας, έχει μάλλον καταπιεί τη γλώσσα του. Ιδίως μετά την αποκάλυψη των προηγούμενων ημερών για το χειρόγραφο σημείωμα του προς τον κο Φρουζή. Αποκάλυψη που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ότι τον έχει συναντήσει μόνο μπροστά στις κάμερες».

Για «μηδενιστική αντιπολιτευτική γραμμή καθώς βρίσκεται σε δεινή θέση για το σκάνδαλο NOVARTIS» κατηγόρησε τη ΝΔ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και κάλεσε την Πειραιώς να δώσει πειστικές για τα νέα στοιχεία που ήρθαν στην επιτροπή της Βουλής και εμπλέκουν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού στο σκάνδαλο. Για έλλειψη σοβαρότητας κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η αντιπολίτευση
Η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι «Οι μάρτυρες αυτοί είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου το 2013. Και τώρα έχουν φτάσει έγγραφα στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής ότι ζητούσε η εταιρία Novartis συνάντηση με τον τότε Πρωθυπουργό το 2014. Σε αυτές τις υποθέσεις λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, γιατί αυτό έχει αντανάκλαση στο σύνολο της δημόσιας ζωής και του πολιτικού συστήματος».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε: «Λέμε με πολύ μεγάλη καθαρότητα ότι από τα στοιχεία, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, προκύπτει μια πλήρης και καταιγιστική διάψευση όλων των ισχυρισμών του κ. Σαμαρά το προηγούμενο διάστημα. Ότι, δηλαδή, δεν συνάντησε ποτέ τον κ. Φρουζή ιδιωτικά, αλλά, παρ΄ όλα αυτά, ο κ. Φρουζής βρίσκεται να έχει στην κατοχή του ένα ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην Πρωθυπουργού».

Η επαφή Στουρνάρα με Novartis
Με αφορμή την αποκάλυψη από το Documneto της επιχειρηματικής σχέσης του Γιάννη Στουρνάρα με την NOVARTIS ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έθεσε το ερώτημα προς τον κ. Στουρνάρα «γιατί δεν θεώρησε σκόπιμο όλο το προηγούμενο διάστημα να αναφέρει τις επαγγελματικές του σχέσεις με την εταιρεία Novartis: «Αφού όμως ο κος Στουρνάρας δεν διέψευσε τα χθεσινά δημοσιεύματα οφείλει σήμερα να απαντήσει αν υπάρχουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει με την εταιρεία και αν είχε ή έχει προνομιακές σχέσεις με τα διευθυντικά της στελέχη. Ερωτήματα που είναι βεβαίως κυρίως πολιτικού χαρακτήρα και δεν αφορούν το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Αυτό εξάλλου θα διερευνηθεί όπως αρμόζει από τα αρμόδια όργανα της βουλής και της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με το Documento o Γιάννης Στουρνάρας είχε υπογράψει με τη Novartis προκειμένου να παρέχει, έμμισθες υπηρεσίες συμβούλου στη φαρμακευτική εταιρία. Σε δήλωσή του ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρει: «Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του».

Τη θέση Στουρνάρα στήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη: «Ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν αναλάβει δημόσια θέση μπορεί να φαντάζει περίεργο για στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αλλά υπάρχει αυτό, συμβαίνει. Να δουλεύει κάποιος στον ιδιωτικό τομέα, πριν μπει στην πολιτική».

Για αποπροσανατολισμό του λαού έκανε λόγο ο γ.γ. του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον Παραπολιτικά FM είπε ότι «Μιλάμε στην ουσία και για συγκάλυψη, δεν πρόκειται να προχωρήσει αυτό, νομίζω ότι αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης απλά εντόπισε κάποια πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφαίρεσε από μέσα κάποιους που θα μπορούσαν να είναι και αυτοί για παράδειγμα ο κ. Κουρουμπλής. Αυτό γίνεται για μικροκομματικούς σκοπούς στην ουσία, γίνεται για αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού γίνεται για να κρύβουν άλλα προβλήματα».

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας