Thumbnail
Τάνια Ζωγράφου

Σήμερα η στήλη αποφάσισε να σας παρουσιάσει το ηθικοπλαστικόν μελόδραμα σε δύο πράξεις, «Ασήμωσε να σε πω τη μοίρα σου».

ΠΡΑΞΙΣ ΠΡΩΤΗ

Τα Ντάτσουν ξεχύθηκαν το πρωί του Σαββάτου 3 Μάρτη, στις γειτονιές, τις ρούγες και τα σοκάκια, σε πόλεις, χωριά και τσαντίρια.

Από τα γνωστά μεγάφωνα, που διαλαλούν το αναντίρρητο μεσουράνημα του καλοκαιριού, με το ηδέστατο: «Γλυκά καρπούζια! Πάρτε κυρίες μου γλυκά καρπούζια!», μεταδιδόταν:

«Ανακοίνωσις!, Ανακοίνωσις! Προς όλους τους αθίγγανους, τσιγγάνους, κατσίβελους, γύφτους και γιούφτους, γυφτάκους, γυφτοπούλες και γυφτάκια, ρομά, νομάδες, βεδουίνους και δεν συμμαζεύεται, ο πολυχρονεμένος μας βουλευτής, Θανάσης Δαβάκης, διαμήνυσε:

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται. Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι και τα σοκάκια αναρίγησαν. Κάτι από τα κατοχικά «Άχτουγκ!, Άχτουγκ!», θυμήθηκαν. Ακόμα και ο κινέζικος δορυφόρος, που ετοιμαζόταν να πέσει πάνω στην Ελλάδα, τα μάζεψε γρήγορα- γρήγορα και έστριψε. Μεγάλη ανακούφιση και αυτό.

Αμέσως μετά την παγωμάρα, οι γυφτοπούλες φόρεσαν το γαρύφαλλο στ' αυτί, τρεμόπαιξαν τα γλυκολάλητα ντέφια τους και κοιτάζοντας κατά κει που νόμιζαν πως ήταν ο πολυχρονεμένος βουλευτής, άρχισαν χαμογελαστές, με τσαχπίνικη φωνή: «Ασήμωσε, να σε πω τη μοίρα σου! Να σε πω το ριζικό σου!».

ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Η δήλωση του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ, Δαβάκη, έγινε σε συνεδρίαση τοπικών παραγόντων της περιφέρειας που εκλέγεται και που συζητούσε την εγκληματικότητα των διάφορων ομάδων της περιοχής, (διάβαζε Ρομά). Το αγλάισμα αυτό της Βουλής των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων Ρομά, ανακάλυψε όχι τη φυλετική καθαρότητα, που τη λανσάρανε οι φασίστες παντός είδους, καιρό τώρα, αλλά την καθαρότητα της... ψήφου. Απαγόρευσε δε σε «οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται» να τον βρομίσει με τη βρώμικη ψήφο του. Ο παραληρών πατέρας του έθνους, φαίνεται να μη γνωρίζει ότι αθίγγανος και γύφτος είναι το ίδιο, όσο για το υποτιμητικό, «και δεν συμμαζεύεται», σίγουρα εννοεί οποιονδήποτε άλλον, που δεν έχει καθαρή ψήφο. Ωστόσο, η αποστροφή στο λόγο του: «Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται», μάλλον υποδηλώνει πως μέχρι τώρα κάποιες ψήφους των Ρομά στη Λακωνία, τις χρησιμοποιούσε για την είσοδό του στη Βουλή...

Ας πάει να καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι, δίπλα στους Κασιδιάρηδες, που πήραν στις εκλογές του 2015, στη Λακωνία, το μεγαλύτερο πανελλαδικά ποσοστό τους. Συμπερασματικά, όμως ο χώρος των «καθαρών» Λακώνων, είναι αγκαζέ.

ΠΡΑΞΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Οι γυφτοπούλες με τις πολύχρωμες μακριές φούστες, τα τσεμπέρια, τα ντέφια και οπωσδήποτε τα γαρύφαλλα στα αυτιά, έχουν φτάσει στο καφενείο του χωριού, όπου αλιεύει ψήφους, ο πολυχρονεμένος βουλευτής, Δαβάκης.

-ΖΙΝΓΚΟΑΛΑ: Ασήμωσε, να σε πω την έγνοια σου, τι σκέφτεσαι, τι συλλογάσαι! Γιατί μπρε τζάνεμ δε μας αφήνεις να σε ψηφίσουμε;

-ΔΑΒΑΚΗΣ: «Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα».(Βγάζει ένα πενηντάρικο και το δίνει στις γυφτοπούλες).

-ΖΙΝΓΚΟΑΛΑ: (ευχαριστημένη, βάζει τα χρήματα στο στήθος της). Δεν καταλαβαίνω τι λες, αλλά εσένα πολλές ψήφοι σε περιμένουνε.

-ΔΑΒΑΚΗΣ: Πούντοι;

-ΖΙΝΓΚΟΑΛΑ: Νάτοι! Εδώ στο 8 κούπα. Ασήμωσε να σε πω, μην είσαι τσιγκούνης.

-ΔΑΒΑΚΗΣ: Δεν έχει άλλα χρήματα. Πούντοι;

-ΖΙΝΓΚΟΑΛΑ: Άχου! Φύγανε από το 8 κούπα, δεν σε αναγνωρίζουν.

Η πολύχρωμη παρέα φεύγει, μέσα σε γέλια και φασαρία, τραγουδώντας ένα τραγούδι για τη χαμένη αγάπη).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα