Δολοφόνος Δώρας Ζέμπερη: Με πλήρωσαν να τη σκοτώσω - Τώρα φοβάμαι για τη ζωή μου
Τι υποστηρίζει ο 58χρονος

Πολύωρη συμπληρωματική απολογία έδωσε σήμερα ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, στις 18 Οκτωβρίου στο Β' Νεκροταφείο. Ο 58χρονος κλήθηκε από τον ανακριτή να διευκρινίσει τους ισχυρισμούς που προβάλλει μετά την προφυλάκισή του, ότι σκότωσε την εφοριακό κατόπιν παραγγελίας και έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν-Σοροπίδης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό τον φόβο επεισοδίων, φέρεται να επανέλαβε και ενώπιον του ανακριτή, στην σχεδόν πεντάωρη απολογία του, τα όσα ισχυρίζεται περί «εντολής» να σκοτώσει τη Δ. Ζέμπερη. Επιμένει δε στους πρόσφατους ισχυρισμούς του περί ηθικών αυτουργών που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού.

Ο 58χρονος φαίρεται να υποστηρίζει, σε πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε στον ανακριτή, ότι έλαβε εντολή από δύο άτομα που τον πλησίασαν και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία.

Οι δύο άνδρες προσέφεραν στον 58χρονο, σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, το ποσό των 30.000 ευρώ για να δολοφονήσει τη νεαρή εφοριακό. Υποστηρίζει παράλληλα πως τον προμήθευσαν με ναρκωτικά και του έδωσαν το μαχαίρι του στυγερού εγκλήματος. Ο 58χρονος αναφέρει ότι παρακολουθούσε την άτυχη εφοριακό για πάνω από δύο εβδομάδες, αναγνωρίζοντάς την μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει.

Ο κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται να είπε στην κατάθεση του στον ανακριτή σήμερα: «Γι' αυτό τον λόγο ζήτησα να με μεταφέρουν σε άλλη φυλακή. Εσείς θα κρίνετε τι πρέπει να γίνει με μένα. Φοβάμαι για την ζωή μου, θα το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Δεν ψάχνω ούτε άλλοθι, ούτε ελαφρυντικό. Αρκεί να μαθευτεί η αλήθεια δημόσια και να τιμωρηθούν. Εσείς θα κρίνετε και αν πρέπει να μπω σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του απολογία ο 58χρονος, τόνιζε πως είναι τοξικομανής και δήλωσε σκότωσε την 32χρονη βρισκόμενος σε άμυνα, καθώς δέχθηκε «σφοδρή επίθεση» από αυτήν όταν προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα.

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Τα σχολεία να μαζέψουν τις αιτήσεις για 13ο-14ο μισθό
ΕΛΜΕ Πειραιά: Τα σχολεία να μαζέψουν τις αιτήσεις για 13ο-14ο μισθό
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ «ΝΤΙΛΕΡ» ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ!
ΕΛΜΕ Πειραιά: Τα σχολεία να μαζέψουν τις αιτήσεις για 13ο-14ο μισθό
Αιγιαλίτιδα και ελληνοτουρκικά στη σύσκεψη Τσίπρα στο ΥΠΕΞ
Αιγιαλίτιδα και ελληνοτουρκικά στη σύσκεψη Τσίπρα στο ΥΠΕΞ
Ο καθορισμός αρμοδιοτήτων, το θέμα της σταδιακής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης και οι γενικότερες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν...
Αιγιαλίτιδα και ελληνοτουρκικά στη σύσκεψη Τσίπρα στο ΥΠΕΞ