Πολιτική αντιπαράθεση για τα F-16
Αναβάθμιση αεροπορικού στόλου

Εν μέσω πολιτικής κόντρας, σε περίπου 10 ημέρες, φτάνει στη χώρα μας η επίσημη πρόταση από τις Ηνωμένες πολιτείες που αφορά την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η αναβάθμιση του αεροπορικού στόλου της χώρας μας είναι επιβεβλημένη.

Παράλληλα, κατηγορεί την ΝΔ ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει τόσο την επίσκεψη στις ΗΠΑ όσο και τα καταφανώς θετικά της αποτελέσματα. «Και στην προσπάθειά της αυτή πέφτει από γκάφα σε γκάφα», τονίζει.

«Δεν μιλάμε για νέες αγορές αλλά για εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αεροσκαφών που θα μας εξασφαλίσει τη διατήρηση της υπάρχουσας ισορροπίας στη περιοχή για την επόμενη δεκαετία. Όσο για το κόστος ας φρόντιζαν όσοι προέτρεξαν σε δηλώσεις να ενημερωθούν πρώτα για να μην εκτίθενται».

Η ΝΔ στις 20 Σεπτεμβρίου στην επιτροπή εξοπλισμών ψήφισε την εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση την αναβάθμιση των F-16 στην τελευταία έκδοσή του.

Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αναβάθμιση είναι επιβεβλημένη και ζητά τη σύγκληση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και διαφάνεια.

«Ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε τελικά μόνο σε μια θολή συμφωνία για την αναγκαία αναβάθμιση των αεροσκαφών F – 16.Για όλα τα εθνικά θέματα και τις επενδύσεις που τόσο χρειάζεται η χώρα δεν υπήρξε κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Μόνο ευχολόγια», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Να μην ανατριχιάζετε(για αντισταθμιστικά) διότι αυτό το οποίο έγινε και ενοχλεί κάποιους είναι ότι πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία» απάντησε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι «Διακρατική συμφωνία σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Καταλαβαίνω ότι αυτό ενοχλεί και τους μεσάζοντες και αυτούς που είχαν μάθει να ζουν από τους μεσάζοντες. Υπάρχει μια διακρατική συμφωνία στην οποία δεν χωρούν μίζες. Οι παλιοί φίλοι του Τσοχατζόπουλου αντιδρούν. Άλλοι οι οποίοι είναι εκπρόσωποι άλλων συμφερόντων κλαίνε».

«Γύρισε μόνο με ανέξοδα καλά λόγια και άδεια χέρια. Μας φόρτωσε και άλλο ένα γραμμάτιο 2,4 δις ευρώ», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες πολιτείες σχολιάστηκε και από το ΚΚΕ. «Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα δε μπορεί να κρύψει ούτε τις επαίσχυντες και επικίνδυνες συμφωνίες, που υπέγραψε στις ΗΠΑ με την κυβέρνηση Τραμπ ούτε πολύ περισσότερο την απροκάλυπτη στήριξή του στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό».

«Δημοσιότητα, σαφή ανταλλάγματα και ενημέρωση της Βουλής για την επέκταση της αμερικανικής Βάσης στην Σούδα» ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για τα εξοπλιστικά ζητά η Ένωση Κεντρώων. «Αρκετοί λένε ότι πρέπει και η Ελλάδα να παραγγείλει F-35. Αμέσως, λοιπόν να πάρει πρωτοβουλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

σχετικά άρθρα

Τα καινούργια παπούτσια του σχολείου
Τα καινούργια παπούτσια του σχολείου
Όταν ρωτήθηκαν γιατί δε φορούσαν τα καινούργια παπούτσια η απάντηση ήταν στ’ αγγλικά «Δασκάλα, δεν ξέρεις,....αυτά είναι τα παπούτσια του σχολείου».
Τα καινούργια παπούτσια του σχολείου