εκλογες
Αντικαταστατική υποψηφιότητα εκπροσώπου της ΕΛΤΕΕ στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και η απόφαση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ

Το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη συμμετοχή μέλους του ΔΣ και εκπροσώπου της Β' ΕΛΤΕΕ Θεσσαλονίκης  στην επιτροπή Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, υποψηφίου από το 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.   Πρόκειται για μια αντικαταστατική ενέργεια, καθώς, σύμφωνα με το καταστατικό της Ε' ΕΛΜΕ, υποψήφιος για τις εκλογές δεν μπορεί να συμμετέχει σε άλλο πρωτοβάθμιο σωματείο και πολύ περισσότερο να είναι και εκπρόσωπός του. Η υποψηφιότητα ενός εκπροσώπου της ΕΛΤΕΕ δε θέτει μόνο ζήτημα εγκυρότητας των εκλογών για ΔΣ, αλλά και εγκυρότητας της εκλογής αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΕΔΟΘ, με δεδομένο ότι η ΕΛΤΕΕ διεξάγει εκλογές την ίδια μέρα με τις εκλογές των ΕΛΜΕ. Ζητάμε την εφαρμογή του καταστατικού και η παράταξη της ΔΑΚΕ να τον αποσύρει από το ψηφοδέλτιό της, Ο πρόεδρος  της ΕΛΜΕ οφείλει να υλοποιήσει την απόφαση του Δ.Σ., όπως και τα άλλα μέλη του Δ.Σ.

Ενόψει των εκλογών της 17/12 καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΛΜΕ.  Η ΕΛΜΕ διασφαλίζει την ενότητα των εργαζομένων στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αποδείχθηκε στους μεγάλους αγώνες του κλάδου. Θεωρούμε απαράδεκτο να ορίζει η ΕΛΤΕΕ την ίδια ημέρα για εκλογές, ενώ είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε δύο πρωτοβάθμια σωματεία και τίθεται θέμα ακύρωσης των εκλογικών διαδικασιών του συνεδρίου της ΕΔΟΘ.

Η δράση της ΕΛΤΕΕ λειτουργεί διασπαστικά, όπως και της ομοσπονδίας ΟΛΤΕΕ και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση και τον προσανατολισμό του αγώνα των εκπαιδευτικών.  Διαμορφώνει μια αντίληψη στους συναδέλφους μας της τεχνικής εκπαίδευσης ότι αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα μέσα στον κλάδο, με ξεχωριστά προβλήματα, και αποδυναμώνει το ενιαίο μέτωπο των εκπαιδευτικών. Ο αντίπαλός μας όμως, είναι κοινός: η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ευθύνες έχει και το Υπουργείο Παιδείας που αναγνωρίζει μια διασπαστική ομοσπονδία και χορηγεί συνδικαλιστική άδεια στα μέλη της.

• Κανένα μέλος της ΕΛΤΕΕ δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος και να ψηφίζει στις εκλογές της ΕΛΜΕ.
  • Η ΕΛΤΕΕ οφείλει να δώσει κατάλογο των μελών της στην ΕΛΜΕ.
  • Η ΕΔΟΘ να ελέγξει τους εκλογικούς καταλόγους ΕΛΜΕ και ΕΛΤΕΕ.
  • Να μην επιτραπεί η συμμετοχή αντιπροσώπων της ΕΛΤΕΕ στο συνέδριο της ΕΔΟΘ.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή