ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Σε σχέση με τις ενέργειες της όσον αφορά την απόρριψη των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ από τους προσωρινούς πίνακες
ΠΟΣΕΕΠΕΑ

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΕ ΣΧΕΣΗ  ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ»

            Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με ανακοίνωσή της στις 11/07/2018 που εστάλη σε όλους τους Περιφερειακούς Συλλόγους και αναρτήθηκε και στο ιστολόγιο της Ομοσπονδίας (https://poseepea.blogspot.com/2018/07/2018-2019_39.html) καλούσε  τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη αυτών να στείλουν εγγράφως τα αιτήματά τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ομοσπονδίας.

Τα αιτήματα αυτά με την πολύτιμη και ουσιαστική συνδρομή των Περιφερειακών Συλλόγων καταγράφηκαν σε έναν αναλυτικό συγκεντρωτικό πίνακα, ώστε να συζητηθούν στις συναντήσεις που θα είχε τις προσεχείς ημέρες η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. τόσο με το ΑΣΕΠ όσο και την Υφυπουργό Παιδείας και το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θεωρεί ότι υπερασπίστηκε και διεκδίκησε τα αιτήματα των συναδέρφων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με εντιμότητα. Μέσα από συνεχείς συναντήσεις, τηλεφωνικές επαφές και  γραπτά υπομνήματα προσπάθησε και προσπαθεί να εκπροσωπήσει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέρφους σε αυτή την «παρωδία-τραγωδία» που ζήσαμε φέτος, με τον αποκλεισμό εκατοντάδων συναδέρφων για μη ουσιαστικούς λόγους και εξαιτίας ασαφών και πρόχειρων διαδικασιών τόσο από το Υπουργείο όσο και από τις Π.Δ.Ε., ως όφειλε εκ του θεσμικού της ρόλου.

Το δυστύχημα είναι ότι πως έμειναν εκτός πινάκων εξαίρετοι συνάδελφοι και επιστήμονες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, που έχουν εργαστεί στο παρελθόν και που τα προσόντα τους προκύπτουν από τους πίνακες περασμένων ετών. Επομένως, "τεκμαίρεται" πως μπορούν να εργαστούν στον κλάδο τους και τους αποκλείει η μη υπογραφή της αίτησης, τα κουτάκια της Υπεύθυνης Δήλωσης, η μη προσκόμιση του αποδεικτικού Ελληνομάθειας, η μη προσκόμιση του ξενόγλωσσου πτυχίου ή της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Ε.Α. εν αναμονή της έκδοσης των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ και ελπίζοντας στη δικαίωση όλων των συναδέρφων θα βρίσκεται στο πλάι κάθε συναδέρφου και στη διεκδίκηση κάθε δίκαιου συλλογικού αιτήματος.

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Τα σχολεία να μαζέψουν τις αιτήσεις για 13ο-14ο μισθό
ΕΛΜΕ Πειραιά: Τα σχολεία να μαζέψουν τις αιτήσεις για 13ο-14ο μισθό
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ «ΝΤΙΛΕΡ» ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ!
ΕΛΜΕ Πειραιά: Τα σχολεία να μαζέψουν τις αιτήσεις για 13ο-14ο μισθό
Αιγιαλίτιδα και ελληνοτουρκικά στη σύσκεψη Τσίπρα στο ΥΠΕΞ
Αιγιαλίτιδα και ελληνοτουρκικά στη σύσκεψη Τσίπρα στο ΥΠΕΞ
Ο καθορισμός αρμοδιοτήτων, το θέμα της σταδιακής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης και οι γενικότερες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν...
Αιγιαλίτιδα και ελληνοτουρκικά στη σύσκεψη Τσίπρα στο ΥΠΕΞ