ΝΤ Κεφαλονιάς-Ιθάκης ΑΔΕΔΥ: Με νέους αγώνες απαντάμε σε αποχαρακτηρισμό δυσπρόσιτων και περικοπές τμημάτων
Ανακοίνωση

Από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, σε συντονισμό με την τοπικούς συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 18 Ιούλη πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες παραστάσεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα και στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα. Οι παραστάσεις αφορούσαν τον αποχαρακτηρισμό δεκαέξι δυσπρόσιτων σχολείων και τη μείωση της μοριοδότησης οκτώ σχολικών μονάδων αλλά και την απόρριψη των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων.

Στην Κέρκυρα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) κ. Γκούσης δήλωσε πως δεν γνώριζε το πλήθος των αποχαρακτηριζόμενων σχολείων, αναγνώρισε πως δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα, είπε πως το θέμα αφορά και άλλες περιοχές και όχι μόνο την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Πρόσθεσε πως το θέμα δεν έχει λήξει από πλευράς Υπουργείου, ενώ συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις χωρίς να προσδιορίσει περαιτέρω τι προτίθεται να πράξει. Στον ΠΔΕ κατατέθηκε υπόμνημα.

Στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία στελεχών ΝΤ ΑΔΕΔΥ και ΕΛΜΕΚΙ που βρέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, μαζί με ΕΛΜΕ που ήρθαν να διεκδικήσουν την έγκριση τμημάτων, συνάντησε αστυνομικές δυνάμεις έτοιμες να συνδράμουν την κυβέρνηση στην καταστολή της κινητοποίησης. Το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε προσχηματικά πως μπορεί να συναντηθεί με μόλις τρεις ΕΛΜΕ, ώστε να μην υπάρξει επαφή. Αυτό και έγινε αφού  - και σωστά - το «αίτημα» της κυβέρνησης να αποκλεισθούν εκπαιδευτικά σωματεία απορρίφθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων, που αποχώρησαν ομαδικά.

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλεί το λαό μας να μην πτοηθεί από την επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού της κυβέρνησης, να δώσει μαχητική συλλογική απάντηση κόντρα στο «διαίρει και βασίλευε» και στον κοινωνικό αυτοματισμό. Κάθε αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική χρειάζεται την καταστολή, ως απαραίτητο συμπλήρωμα. Όπως και τους μοιρασμένους ρόλους των στελεχών της που πρωταγωνιστούν στην εφαρμογή της. Το γεγονός πως μόνο στη δευτεροβάθμια για το Νομό μας ζητήθηκε η έγκριση 66 ολιγομελών τμημάτων στα ΓΕΛ και δόθηκαν μόλις 32 και, αντίστοιχα, ζητήθηκε έγκριση για 10 τμήματα στα ΕΠΑΛ και δόθηκε μόλις 1, με κατεύθυνση της κυβέρνησης και «εκτελεστή» τον ΠΔΕ δείχνει ποια πολιτική υπερασπίζονται. Αποχαρακτηρισμός δυσπρόσιτων, μείωση μοριοδότησης, περικοπές τμημάτων έχουν κοινό τόπο τις αναδιαρθρώσεις, την υλοποίηση των μνημονίων και την περιστολή δαπανών. Αυτό υπερασπίζονται όλες οι δυνάμεις που θέλουν ανάπτυξη για τους εκμεταλλευτές σε βάρος του λαού και των παιδιών του. Αυτή είναι η αλήθεια, όσα παραμύθια κι αν «ξεφουρνίζουν» για φως στο τούνελ των μνημονίων.

Δίνουμε συνέχεια στη δράση μας με τη
συγκέντρωση στο Θιάκι,
τη Δευτέρα 23 Ιούλη και ώρα 7 μμ, στο Δημοτικό Κινηματογράφο.
Μόνο ο λαός, με οργάνωση και μαζική πάλη, μπορεί να αποτρέψει το έγκλημα σε βάρος των παιδιών του.

 

σχετικά άρθρα

Η BMW ανακαλεί 1 εκ. ντιζελοκίνητα οχήματα
Η BMW ανακαλεί 1 εκ. ντιζελοκίνητα οχήματα
Ένα ενδεχόμενα ελαττωματικό στοιχείο στο κύκλωμα ανακύκλωσης καυσαερίων των κινητήρων πετρελαίου της αναγκάζει τη BMW να προχωρήσει και πάλι σε...
Η BMW ανακαλεί 1 εκ. ντιζελοκίνητα οχήματα
Βίντεο: Ανεμοστρόβιλος σαρώνει ολόκληρες περιοχές στην Κύπρο
Βίντεο: Ανεμοστρόβιλος σαρώνει ολόκληρες περιοχές στην Κύπρο
Συχνό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι ανεμοστρόβιλοι στη Μεσόγειο, όπως αυτός που έπληξε τα χωριά Παλαιομέτοχο και Άγιοι Τριμιθιάς της Κύπρου την...
Βίντεο: Ανεμοστρόβιλος σαρώνει ολόκληρες περιοχές στην Κύπρο
Τζιτζικώστας: Ανεξάρτητη και υπερκομματική η αυτοδιοικητική μας πρόταση
Τζιτζικώστας: Ανεξάρτητη και υπερκομματική η αυτοδιοικητική μας πρόταση
"Πολυσυλλεκτική, ανεξάρτητη και υπερκομματική, πέρα και έξω από κόμματα και μηχανισμούς" είναι η αυτοδιοικητική πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Τζιτζικώστας: Ανεξάρτητη και υπερκομματική η αυτοδιοικητική μας πρόταση