Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση 14/6 στην πλατεία Ελευθερίας- Στάση εργασίας
Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου & ΕΡΓ.Α.Σ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (12.30 μ.μ)

ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (12-2 μ.μ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ

-ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ 4ης «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ».

-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

-ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΚΕΝΤΡΩΟΙ κλπ)

-ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΡΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρεί την Πέμπτη στην ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα νέα δρακόντεια μέτρα της περίφημης 4ης Αξιολόγησης των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων από τα Ιμπεριαλιστικά Κέντρα (Ε.Ε-Δ.Ν.Τ), αποδεικνύοντας στην πράξη πως, όταν κάνει λόγο για το περίφημο «τέλος των μνημονίων», στην πράξη εννοεί την ακόμη πιο στυγνή συνέχειά τους, με μέτρα «ενισχυμένης επιτροπείας» που ισοπεδώνουν και αυτά τα ελάχιστα υπολείμματα των μορφωτικών, εργασιακών, κοινωνικο-ασφαλιστικών και οικονομικών κατακτήσεών μας.

Η κυβέρνηση της δήθεν «αριστεράς» έχει ήδη ψηφίσει το αντιδραστικό Νομοσχέδιο για τις Νέες Δομές στην Εκπαίδευση, με το οποίο επιβάλλει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις του Ο.Ο.Σ.Α και των αντιδραστικών συνθηκών της Ε.Ε, δομώντας το αποκεντρωμένο σχολείο της αγοράς, των πολλαπλών προγραμμάτων, της ελαστικής απασχόλησης, της ταξικής κατηγοριοποίησης και της άρσης της μονιμότητας, μέσω της «αξιολόγησης»-απόλυσης. Παράλληλα, θεσπίζει δεκάδες προαπαιτούμενα που απογυμνώνουν τα λαϊκά στρώματα από κάθε έννοια δικαιώματος και κατάκτησης, ενώ διογκώνουν την κερδοφορία του ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου, ληστεύοντας το λαό και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Συγκεκριμένα, μέσω του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 4ης Αξιολόγησης:

 • Θεσπίζονται τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022.
 • Προβλέπεται η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος μέχρι το 2060 (!), για να διατηρηθούν τα πλεονάσματα στο 2,5%.
 • Επιβάλλεται με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς το ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας στα ξένα funds, ώστε οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας να φτάσουν τις 130.000 ως το 20121 (!).
 • Καταργείται η προσωπική διαφορά στις συντάξεις και επιβάλλονται περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις της τάξης του 18% (!) από την 1η Του Γενάρη του 2019.
 • Περικόπτονται κατά 50% τα οι αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, ενώ καταργείται το ΕΚΑΣ.
 • Μειώνεται το αφορολόγητο ποσό στα 5.685 €.
 • Όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ.
 • Γενικεύονται οι ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο των μεταφορών, της ενέργειας κλπ, ενώ το «υπερταμείο» θα …καταθέτει κάθε έτος λογαριασμό στα κέντρα της ιμπεριαλιστικής εποπτείας για το ρυθμό ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
 • Αυξάνεται η ανεργία και ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις.
 • Τα νέα μέτρα επιβάλλονται σε καθεστώς «μη αντιστρεψιμότητας», δηλ απαρέγκλιτης ισχύος των μέτρων των τριών ψηφισμένων μνημονίων που επιτάσσουν μισθούς πείνας, διογκώνουν την ανεργία, ξεκληρίζουν τη φτωχή αγροτιά, καταργούν τις Σ.Σ.Ε και περιστέλλουν το δικαίωμα της απεργίας.

Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα, ο γραφειοκρατικές ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, τηρούν τη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής, άλλοτε συμπορευόμενες «κριτικά» με την κυβέρνηση και τους πολιτικούς εκπροσώπους της ολιγαρχίας και άλλοτε υποστηρίζοντας ανοιχτά την αντιλαϊκή επέλαση. Για αυτό ούτε προκηρύσσουν ούτε οργανώνουν μαζικούς απεργιακούς αγώνες που αποτελούν τη μόνη αδιαμφισβήτητη λύση, το μόνο δρόμο για την ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ και ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Καλούμε τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και ανέργους σε αυτό το δρόμο της ανυποχώρητης συλλογικής πάλης και αντίστασης στα βάρβαρα μέτρα της εγχώριας πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της.

 

 • ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΕΠΈΛΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
 • ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.
 • ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

σχετικά άρθρα

Στο Αργοστόλι ιστιοφόρο με 70 πρόσφυγες
Στο Αργοστόλι ιστιοφόρο με 70 πρόσφυγες
Στο Αργοστόλι ρυμουλκείται από δύο πλωτά του λιμενικού, το Ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 70 μετανάστες και πρόσφυγες και εντοπίστηκε...
Στο Αργοστόλι ιστιοφόρο με 70 πρόσφυγες
Οι Επιστημονικές Εν. Φυσικών Επιστημών καλούν σε συνέντευξη Τύπου
Οι Επιστημονικές Εν. Φυσικών Επιστημών καλούν σε συνέντευξη Τύπου
Οι Επιστημονικές Ενώσεις των Φυσικών Επιστημών καλούν σε κοινή συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης που αφορά. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται:
Οι Επιστημονικές Εν. Φυσικών Επιστημών καλούν σε συνέντευξη Τύπου
Αλλάζει το Σύνταγμα στην ΠΓΔΜ - Το VMRO διέγραψε 7 βουλευτές
Αλλάζει το Σύνταγμα στην ΠΓΔΜ - Το VMRO διέγραψε 7 βουλευτές
Μετά από την έγκριση από την Βουλή της ΠΓΔΜ της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη της τροποποίησης του Συντάγματος, η σχετική...
Αλλάζει το Σύνταγμα στην ΠΓΔΜ - Το VMRO διέγραψε 7 βουλευτές
Τι σημαίνει η επέκταση των 12 ν.μ που ανακοίνωσε ο Κοτζιάς
Τι σημαίνει η επέκταση των 12 ν.μ που ανακοίνωσε ο Κοτζιάς
Την επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια σε περιοχές του Αιγαίου και το Ιόνιο ανακοίνωσε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης...
Τι σημαίνει η επέκταση των 12 ν.μ που ανακοίνωσε ο Κοτζιάς