ΕΛΜΕ Χανίων: Όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα 14/06- Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ
ΕΛΜΕ Χανίων

Όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα 
Πέμπτη 14/06, Πλ. Αγοράς 13:00μμ  
Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ 12:00 – 14:00

Συνάδελφοι σ/σσες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε ήδη σε ένα νέο δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων για την συνέχιση των μνημονίων ως το 2022 (απόφαση Euro group 24/5) και για σκληρή επιτροπεία επ’  αόριστον. Στις 14 Ιούνη ψηφίζει όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει την 4η αξιολόγηση.

Τα μέτρα που περιέχει το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 -2022»  ανάμεσα στα άλλα είναι :

·         Αιματηρά πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022,

·         μείωση των συντάξεων από 1.1.2019 (μέχρι 35%)

·         μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2020, εκτός και αν απαιτήσει το ΔΝΤ το 2019, δηλαδή 650 ευρώ επιπλέον φόρο για το μισθωτό

·         κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2019.

·         Στο δημόσιο μπαίνει πλαφόν ως το 2022 στις προσλήψεις, το μισθολόγιο (ξαναπαγώνει), αλλά και τον αριθμό των συμβασιούχων και αναπληρωτών στο επίπεδο του 2018.

·         τοποθέτηση στελεχών δημοσίου ως τον επόμενο Δεκέμβρη, με προϋπόθεση την πλήρη εφαρμογή της αξιολόγηση στο δημόσιο και την εκπαίδευση

·         Έσοδα  3 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις στην επόμενη διετία, τα 2 εντός του 2018: άμεσα ξεπούλημα ΔΕΣΦΑ, Ελληνικού, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, αεροδρομίου της Αθήνας.

·         Κατάργηση κάθε επιδότησης στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας της ΔΕΗ ως το 2020, άρα αύξηση τιμολογίου

·         Ολοκλήρωση κτηματολογίου για αναδιοργάνωση καταβολής ΕΝΦΙΑ, νέες αυξήσεις, επιβολή του και σε εκτός σχεδίου εκτάσεις και χωράφια.

·         νέο χτύπημα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει αναφερόμενη σε μια «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια και σε μια επερχόμενη «ανάπτυξη». Ταυτόχρονα έχει συμφωνήσει για ενισχυμένη επιτροπεία με μόνιμη παρουσία τοποτηρητών της Ε.Ε. και των δανειστών και αξιολόγηση ανά τρίμηνο. Είναι φανερό ότι η πολυδιαφημιζόμενη “ανάπτυξη” τους και η «έξοδος» από τα μνημόνια περνάει πάνω από την ισοπέδωση κάθε εργατικής κατάκτησης και δικαιώματος.

Απέναντι στα μέτρα της «καθαρής εξόδου», να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο, να αναδειχτούν οι διεκδικήσεις, τα δικαιώματα και οι ανάγκες  τους, να νικήσουν οι κοινωνικοί αγώνες.

Διεκδικούμε

·         Την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ., ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και των μέτρων 4ης αξιολόγησης

·         Την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων.

·         Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

·         Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα, μείωση του χρόνου εργασίας παντού.

·         Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, την υγεία, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών – συμβασιούχων, εξίσωση με τους μόνιμους.

·         Να καταργηθεί ο νόμος  για τις νέες δομές ,την αξιολόγηση και την παιδαγωγική επάρκεια.

·         Να μην ψηφιστούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις για το Λύκειο.

·         Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Απέχουμε από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.

·         Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας μισθός κάτω από τα 751 ευρώ. Αφορολόγητο στα 12.ΟΟΟευρώ, Όχι στην φοροληστεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

·         Κατάργηση του συνταξιοδοτικού νόμου Κατρούγκαλου

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους της πόλης μας, τα πρωτοβάθμια  σωματεία, τις συλλογικότητες, να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα, την Πέμπτη 14 Ιουνίου, 13:00μ.μ., στην Πλ. Αγοράς .

 

Ημερήσια διάταξη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι την Τετάρτη  13/6/2018, ώρα  21.30, θα πραγματοποιηθεί η  τακτική  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων (στο 1οΓυμνάσιο Χανίων).

Η Ημερήσια Διάταξη έχει οριστεί ως εξής:

 

  1. 4η  αξιολόγηση και αγωνιστικές κινητοποιήσεις , πρωτοβουλίες της ΕΛΜΕ Χανίων
  2. Υπηρεσιακές μεταβολές ( τοποθετήσεις, αποσπάσεις κλπ)
  3. Νομοσχέδιο για δομές και πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας
  4. Ολιγομελή  τμήματα στα ΕΠΑΛ.

 

 Η συνεδρίαση αυτή (όπως κάθε συνεδρίαση ΔΣ) είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να την παρακολουθήσει.

Οι συνάδελφοι / συναδέλφισσες ενημερώνονται ότι μπορούν, ακόμα, να προτείνουν την ένταξη, εντός ΗΔ θεμάτων που οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά, ώστε αυτά τα θέματα να συνεκτιμηθούν με τις προτάσεις που κάνουν τα μέλη του ΔΣ, προκειμένου για την κατάρτιση της Η.Δ. μελλοντικών συνεδριάσεων. Οι προτάσεις αυτές, μπορούν να κατατίθενται γραπτώς, π.χ. με αποστολή μηνύματος προς το (ηλεκτρονικό) γραμματοκιβώτιο της ΕΛΜΕ ([email protected]), είτε δια ζώσης, ενώπιον του ΔΣ.

 

σχετικά άρθρα