Σύλλογος ΠΕ Ανατ. Αττικής "Κώστας Σωτηρίου": 17 Νοέμβρη: Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Αμερικάνικη πρεσβεία
Σύλλογος ΠΕ Ανατ. Αττικής "Κώστας Σωτηρίου"

Συγκέντρωση του συλλόγου με τα σωματεία 3:30 μμ στην Κλαυθμώνος

(Μέρα γιορτής και αγώνα και όχι συνεδριάσεων και γραφειοκρατίας)

44 χρόνια από τον ξεσηκωμό της νεολαίας και του λαού ενάντια στη χούντα και τους Αμερικάνους το Πολυτεχνείο αποτελεί ζωντανό ορόσημο στον αγώνα για Ψωμί Παιδεία Ελευθερία.

44 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη… και με τα μάτια στραμμένα στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, βλέπουμε μπροστά μας, φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους, φράχτες, προσφυγιά, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασισμό και ρατσισμό, καταπάτηση ακόμη και των δημοκρατικών ελευθεριών και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων  όπως στην εργασία, την Παιδεία, την υγεία, τη στέγη.

Στην εποχή της βαρβαρότητας των μνημονίων, της καπιταλιστικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, ο αγώνας για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, πρωταρχικό λαϊκό αίτημα.

Η φετινή επέτειος συμπίπτει με την νέα  μεγαλύτερη πρόκληση της κυβέρνησης που αποτελεί και προσβολή προς τον αγώνα του Πολυτεχνείου με τις συμφωνίες  της κυβέρνησης στις ΗΠΑ. Την ώρα που κόβονται εργασιακά δικαιώματα και αμοιβές, επεκτείνεται η φτωχοποίηση και εξαθλίωση, κλείνουν συμφωνία 2,5δις(!!!) για νέες αγορές του αιώνα ενώ μετατρέπουν τη χώρα σε μια εκτεταμένη βάση ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και αναπόφευκτα σε χώρα στόχο στις πολεμικές αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς, με μεγάλους κινδύνους για το λαό.

Απάντηση  σ όλα αυτά πρέπει να δώσουμε με τη μαζική μας συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 17 Νοέμβρη

με τη μαζική μας συμμετοχή όλων να πάρει το χαρακτήρα της μάχης ενάντια :

στα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και της 3ης αξιολόγησης και τα 113 νέα προαπαιτούμενα που απειλούν ότι απέμεινε στα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες ενώ ξαναβάζουν το ζήτημα των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και το λαϊκό εισόδημα, συνεχίζοντας τη ληστεία του λαού στο όνομα του χρέους και του ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος του λαού.

Στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της χώρας και του λαού μας σ αυτά

Αντλούμε δύναμη από το μήνυμα του Πολυτεχνείου που έδειξε ο αγώνας του λαού μπορεί και στις πιο δύσκολες συνθήκες με τον πιο δύσκολο αντίπαλο να συντρίψει ότι το σύστημα κάθε φορά εμφανίζει ως μονόδρομο. Σε μια χρονιά με καταιγιστικά πολιτικά γεγονότα, το εξεγερτικό πνεύμα του Νοέμβρη του 73’ πλανιέται ακόμα πάνω από τους δρόμους του αγώνα.

ΟΛΟΙ στους δρόμους για να δηλώσουμε τη θέλησή μας να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η λαϊκή αντιπολίτευση

ΔΕ ΘΑ σκύψουμε το κεφάλι στη βαρβαρότητα.

Επίσης:

Καλούμε τους συναδέλφους να αναδείξουν με τη διδασκαλία τους τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολικές τάξεις αλλά και στις σχολικές γιορτές.

Επισημαίνουμε ακόμα ότι η ασάφεια στη διατύπωση του ΠΔ 79 που χαρακτηρίζει τη 117η Νοέμβρη ως μέρα πρόσφορη για συνεδριάσεις κ.ά. , οι σύλλογοι διδασκόντων, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ερμηνευτεί στην πράξη ως εξάντληση του ωραρίου με μακρόχρονες συνεδριάσεις και άλλες γραφειοκρατικές εργασίες που θα ακυρώνουν την ουσία αλλά και το γράμμα που καθορίζουν τη 17 Νοέμβρη ως μέρα γιορτής αλλά και αγώνα, προσθέτουμε εμείς.

σχετικά άρθρα

Αντίπαλοί μου είναι οι πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία
Αντίπαλοί μου είναι οι πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία
Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της αναφέρεται στην τραγωδία στο Μάτι, στην αυτοδιοίκηση και τις αλλαγές που επεδίωξε στην...
Αντίπαλοί μου είναι οι πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία
Κίνα: Έφτιαξαν την μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο (55 χιλιόμετρα)
Κίνα: Έφτιαξαν την μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο (55 χιλιόμετρα)
Θα δοθεί στην κυκλοφορία την Τετάρτη η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο μήκους 55 χιλιομέτρων που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Τζουχάι και το Μακάο.
Κίνα: Έφτιαξαν την μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο (55 χιλιόμετρα)