Δεν πάει άλλο - Χρηματοδότηση τώρα των σχολικών μονάδων
Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής "Ο Σωκράτης"

Στο όνομα των περικοπών και του προγράμματος Οικονομικής Εξυγίανσης του Δήμου Αχαρνών και της μειωμένης χρηματοδότησης για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων συν τη μείωση της κρατικής  χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια στο 50 %  για τη μείωση του κόστους στην εκπαίδευση, τα σχολεία της περιοχής μας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Πολλά σχολεία εκτός από τη γραφική ύλη δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη είδη υγιεινής, όπως καθαριστικά, χαρτί υγείας, σαπούνια, είδη απαραίτητα για την υγεία των μαθητών μας!

Το πρόβλημα  είναι εντονότερο στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά ( π.χ. 23ο, 28ο)  που δεν έχουν κυλικεία, καθώς  τα ανταποδοτικά των κυλικείων αποτελούν μια μικρή ενίσχυση στα οικονομικά των σχολείων.

Ο Σύλλογός μας σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεών του για τα προβλήματα στα σχολεία του Δήμου μας μαζί και με σωματεία και φορείς  της περιοχής με τελευταία την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, στις 12\10, έθεσε το ζήτημα στα εκλεγμένα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα οποία  θα βάλουν ως έκτακτο θέμα για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Σύλλογός μας καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς στο Δημαρχείο Αχαρνών τη Δευτέρα, στις  6:30 μ.μ. για να διεκδικήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο:

  • Να δοθούν τώρα   τα χρήματα που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία των σχολείων από το Δήμο ή να προμηθεύσει η σχολική επιτροπή τα σχολεία  με ΟΛΑ τα απαραίτητα υλικά. 

  • Να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση έκτακτο κονδύλι, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα   για τη φύλαξη των σχολείων και για την ασφάλεια των μαθητών  (σχολικοί φύλακες, επαρκής  φωτισμός των σχολικών κτηρίων και μέτρα για την επαρκή θωράκιση στις πύλες των σχολείων μας, κλειδαριές, κουδούνια, επισκευές, όπου είναι αναγκαίες).

  • Έκτακτη χρηματοδότηση  για τα  έξοδα των σχολείων μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

σχετικά άρθρα

Περιφέρεια Αττικής: 1.160 δρομολόγια για τη μετακίνηση 22.532 μαθητών
Περιφέρεια Αττικής: 1.160 δρομολόγια για τη μετακίνηση 22.532 μαθητών
Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 23.702.000 ευρώ και καλύπτεται τόσο από κρατική χρηματοδότηση όσο και από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής
Περιφέρεια Αττικής: 1.160 δρομολόγια για τη μετακίνηση 22.532 μαθητών