Thumbnail
Τι ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας

Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που αναμένονται το επόμενο διάστημα μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε σημερινή του συνέντευξη στο ρ/σ news247 88.6

Αναφορικά με τη συνάντηση που αιτήθηκε με τα ΔΣ των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, ο κ. Γαβρόγλου είπε: "Να σας περιγράψω τη γελοιότητα. Χθες συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Πώς θα ήταν δυνατό να δω τους συνδικαλιστές νωρίτερα; Έχουν κάνει προτάσεις γενικές και αόριστες τις οποίες έχω πάρει υπόψιν. Πριν ανακοινώσω σήμερα τις λεπτομέρειες του συστήματος των προσλήψεων ζήτησα να τους δω το πρωί στις 9.30, μου είπαν ότι δεν μπορούν το πρωί και θέλουν το μεσημέρι, βγάλτε τα συμπεράσματα."

Όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και αυτούς που έχουν προγραμματιστεί σε βάθος τριετίας, ο Υπουργός Παιδείας είπε:

"Ομόφωνα αποφασίστηκαν 15.000 διορισμοί εντός 3ετίας, οι 4500 θα γίνουν το 2019, οι αιτήσεις αρχίζουν τον Ιανουάριο, και θα προκηρυχθούν οι υπόλοιποι μέσα στο 2019, την άνοιξη θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Είναι απολύτως συνεπές με τις επιταγές του Συντάγματος και τη νομολογία ΣτΕ και αντί να χαρούμε όλοι έχουμε αυτές τις αντιδράσεις που βλέπετε."

Για τον ρόλο τους ΑΣΕΠ και την Προϋπηρεσία, σημείωσε: "Οι διορισμοί θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, θα προσμετράται η προϋπηρεσία 12 ετών και πρέπει αυτός ο άξονας να εξισορροπείται με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων. Οι διορισμοί γίνονται με αυτόν τρόπο και όχι με γραπτές εξετάσεις γιατί τόσοι εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει τόσο πολλή δουλειά τόσα πολλά χρόνια είναι σωστό αυτό να λογίζεται ως ακαδημαϊκό προσόν. Οι γραπτοί διαγωνισμοί τεχνικά μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία ακόμη και δύο χρόνια, γιατί θα έχουμε πάνω από 30.000 υποψήφιους μόνο για την ειδική αγωγή. Θέλουμε να μετράνε η προϋπηρεσία, το διδακτορικό, τα μεταπτυχιακά, υπάρχει ένα ερωτηματικό τι πραγματικά μετριέται με τις γραπτές εξετάσεις. Είναι αδιάβλητες αλλά όχι απαραίτητα αξιόπιστες, γιατί μπορεί κάποιος να βρεθεί σε μια κακή μέρα και κατά τα άλλα να έχει όλα τα προσόντα για διορισμό."

Επιπλέον, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο υπουργός Παιδείας, δήλωσε:

"Ανεξαρτήτως της εγκυρότητας των εξετάσεων υπάρχει κι ένα ερωτηματικό τι πραγματικά μετράνε αυτές οι εξετάσεις. Αυτό είναι μια κουβέντα γενικότερη. Το τι μετράει μια εξέταση και κατά πόσο μπορεί σε μια σοβαρή κατάσταση, όπως είναι η πρόσληψη, να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο.

Δεν είναι  θέμα αδιάβλητου, αλλά θέμα αξιόπιστου.. Είναι τέτοιες οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ ώστε η επιτυχία ή η αποτυχία σ αυτές να καθορίσουν  τον μέλλον; Μπορεί ένας υποψήφιος μια μέρα να μην τα καταφέρει, να έχει δουλέψει οκτώ χρόνια, να έχει ένα master κι εκείνη η ημέρα να είναι μια κακή ημέρα,για χιλιάδες λόγους."

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

10 γυμνασιο παπαγου
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
Λήγει το σχολικό έτος κι ακόμα να καλύψουν τα κενά -και μάλιστα στην Αθήνα, στου Παπάγου! Στα «κάγκελα» οι γονείς...
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
w29-81121enisxytikhdidaskalia.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία: Πώς ένας απαραίτητος θεσμός για τους μαθητές κατέληξε σε «πρεκαριάτο» για τους εκπαιδευτικούς...
Το πρεκαριάτο, από το λατινικό precarious (που σημαίνει αβέβαιος, ανασφαλής), είναι όρος που εμφανίζεται από τη δεκαετία του '80 για τα σύγχρονα...
Ενισχυτική Διδασκαλία: Πώς ένας απαραίτητος θεσμός για τους μαθητές κατέληξε σε «πρεκαριάτο» για τους εκπαιδευτικούς...
teachers
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ)
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών