ΣΕΔΙΕΚ: Συνεχίζουμε να μην παραδίδουμε βαθμολογίες
Απόφαση γενικής συνέλευσης ΣΕΔΙΕΚ 

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. κατά τη Συνεδρίασή της την 11/07/2018, αφού διαπιστώθηκε ότι υπήρχε απαρτία, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της Απόφασης του Δ.Σ. με αρ. πρωτ. 24/11-06-2018 και

καλεί τους Εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. να μην παραδώσουν βαθμολογίες μέχρι να λάβουν στα χέρια τους υπογεγραμμένες Συμβάσεις και από τους δύο Συμβαλλόμενους   για  τα  εξάμηνα  2017Β  και  2018Α.

Διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι η κινητοποίηση μέχρι στιγμής είναι επιτυχημένη σε ό,τι αφορά  το  σκοπό  που  επιδίωκε, αφού :

α) υπήρξε κινητοποίηση στις υπηρεσίες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς η υπογραφή και επιστροφή στα Δ.Ι.Ε.Κ. των Συμβάσεων για το εξάμηνο 2017Β

β) ένα μεγάλο μέρος των Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών με Ι.Κ.Α. πληρώθηκε για το εξάμηνο αυτό

γ) το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ανακοίνωσε ότι θα εξοφλήσει και για τα δύο εξάμηνα τους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές την 27/07/2018

δ) το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ανακοίνωσε  για πρώτη φορά ότι υπήρξε συμφωνία με τον Ο.Α.Ε.Δ. ώστε «για τους αιτούντες επιδόματος Ανεργίας που είχαν απασχοληθεί με Σύμβαση έργου στα Σ.Δ.Ε. και στα Δ.Ι.Ε.Κ. του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., θα γίνεται δεκτή από τους κατά τόπους Ο.Α.Ε.Δ. η αίτησή τους μαζί με τη βεβαίωση προϋπηρεσίας που θα λάβουν από το φορέα».

ε) από ό,τι γνωρίζουμε, υπό την πίεση της κινητοποίησης, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η υπογραφή των Συμβάσεων του εξαμήνου 2018Α και οι διαδικασίες πληρωμής  από  τις  υπηρεσίες  του  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Κατά τη Συνεδρίαση επισημάνθηκαν επίσης τα εξής:

α) Ένας και μόνο Εκπαιδευτής να μην έχει παραδώσει βαθμολογίες σε ένα Δ.Ι.Ε.Κ. κρατά σε εκκρεμότητα ολόκληρο το Ι.Ε.Κ.

β) Δεν υπάρχει καμία επίσημη δέσμευση από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. για χρονοδιάγραμμα υπογραφής Συμβάσεων και εξοφλήσεως των Δεδουλευμένων μας.

γ) Δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά για το τι θα γίνει με τις πληρωμές των μη Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών.

δ) Η παρούσα κινητοποίησή μας είναι αποτέλεσμα της αναλγησίας της ηγεσίας του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα να εργαζόμαστε επί δύο εξάμηνα χωρίς Σύμβαση, χωρίς Ασφάλιση και με καθυστέρηση εξόφλησης των Δεδουλευμένων μας. Για τις όποιες επιπτώσεις στους Σπουδαστές μας υπεύθυνοι είναι αυτοί και όφειλαν να βρουν λύση.

ε) Υπάρχει παρέμβαση με ελέγχους από το Ι.Κ.Α. και θα αποφασισθούν πρόστιμα στο Ι.ΝΕΔΙ.ΒΙ.Μ.

Τέλος, η κινητοποίηση αυτή ήταν και μια ευκαιρία για να δούμε τη Συναδελφικότητα πολλών και ιδιαιτέρως κάποιων Διευθυντών που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις, ενώ ξαφνικά γίναμε όλοι «μοναδικοί», αφού μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας έλεγαν «είσαι ο μοναδικός από όλο το Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν έχει παραδώσει βαθμολογίες» και στη συνέχεια ανακαλύπταμε σε πολλές περιπτώσεις ότι αυτό ήταν ψευδέστατο!

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ., όπως ανακοινώθηκε στη Γ.Σ., θα υπερασπιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο όσους Συναδέλφους δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς και  θα προχωρήσει και σε καταγγελία στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για  τη συμπεριφορά όσων  Δημοσίων Υπαλλήλων – Διευθυντών  ή  μη – μας καταγγελθούν επώνυμα.

Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με την Απόφαση, θα παραδώσουμε βαθμολογίες μόλις ο καθένας από εμάς λάβει υπογεγραμμένες Συμβάσεις και από τους δύο Συμβαλλόμενους  για  τα εξάμηνα  2017Β  και  2018Α.

 

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011

Α.Φ.Μ. 997036289

       Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ.  6937202392, 6972813277

 E-mail: info@sediek.gr

σχετικά άρθρα

Αυτή η νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως
Αυτή η νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως
Η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος είναι παγκοσμίως η κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας, καθώς οι θάνατοι που οφείλονται σε αυτήν είναι περισσότεροι από...
Αυτή η νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως
«Μικρό πόνι», μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, στο Θέατρο Σταθμός
«Μικρό πόνι», μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, στο Θέατρο Σταθμός
Επίκαιρο όσο ποτέ, το «Μικρό πόνι» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη πορεία του, αυτή τη φορά στο Θέατρο Σταθμός.
«Μικρό πόνι», μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, στο Θέατρο Σταθμός