Αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό: Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας
Αιτήσεις για το κορυφαίo Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς αυτή την στιγμή στην Ελλάδα

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας σε συνεργασία με το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύρπου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πραγματοποιού το εξ αποστάσεως και  αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ Μεταπτυχιακό "Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας" το οποίο βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών των εκπαιδευτικών και των απόφοιτων ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών.

Τα επαγγελματικά εφόδια που παρέχει το εν λόγω μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό πολλαπλασιάζονται σε μια περίοδο που το προσφυγικό ζήτημα ανοίγει θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς ενώ παράλληλα.

Η Διάρκεια του Μεταπτυχιακού είναι 3 εξάμηνα και πραγματοποιείται με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Περιγραφή Προγράμματος

Εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Καλλιέργεια και ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας με απόδοση διδακτικής επάρκειας στους αποφοίτους.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας - Εργασία

Oι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών θα μπορούν να κάνουν καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο ως διδάσκοντες της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσα και σχεδιαστές γλωσσικών προγραμμάτων προς την κατεύθυνση αυτή. Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Στόχοι του προγράμματος

- Ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό θα είστε ικανοί να διδάξετε την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα αντιμετωπίζονας πρακτικά ζητήματα διδασκαλίας και διαχείρισης τάξης.

- Ως νέος τύπος φιλολόγου θα μπορείτε να εργάζεστε πιστημονικά με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες, τα σχετικά Αναλυτικά Προγράμματα και τις προσληπτικές και παραγωγικές δεξιότητες.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές τρίτου κύκλου (Διδακτορικές Σπουδές).

Γλώσσα Διδασκαλίας:  Ελληνικά
Μέθοδος Φοίτησης:  Εξ Αποστάσεως
Ελάχιστες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS):  90
Πότε Ξεκινάει το Εξάμηνο: Σεπτέμβριο 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας για την  α) διαδικασία εγγραφής και β) για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και για γ) περισσότερες πληροφοριες για το ΠΜΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
 

σχετικά άρθρα