Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα ρατσισμού, Ημερίδα στο γυμνάσιου Ευόσμου Θεσσαλονίκης στις 21/6

Κυριακή, 21 Ιούνιος, 2015 - 13:30

Εργαστήριο   Μελετών   Απόδημου Ελληνισμού &   Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

Δελτίο Τύπου 

Το  Εργαστήριο  Μελετών  Απόδημου  Ελληνισμού  και  Διαπολιτισμικής  Εκπαίδευσης  του  Παιδαγωγικού  Τμήματος  Δημοτικής  Εκπαίδευσης  του  Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων  διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα  ρατσισμού» στις 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 09.15 έως 15.00 στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο  Ευόσμου  Θεσσαλονίκης, στο  πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών του Υπουργείου Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης και πιο συγκεκριμένα στη ∆ράση 1.2/13: Ευαισθητοποίηση κοινωνίας υποδοχής σε θέματα που άπτονται της ένταξης των μεταναστών-ενδυνάμωση των νομίμως διαμενόντων π.τ.χ. ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η υλοποίηση του 1.2.β/13: «Ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα ρατσισμού». 

Στην Ημερίδα θα εισηγηθούν τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας Έργου κι άλλοι επιστήμονες σχετικά με την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ρατσισμού και η συμβολή των βιωματικών δράσεων, όπως το θεατρικό παιχνίδι, στην αντιμετώπισή του. Θα μιλήσουν οι Γ. Νικολάου Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Θ. Θάνος Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σ. Λεοντοπούλου Επίκ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Α. Κεσίδου Επίκουρη Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, στην Ημερίδα, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων που εφαρμόστηκαν οι δράσεις καθώς και οι θεατρολόγοι θα τοποθετηθούν για τη σημασία της παρέμβασης και θα διατυπώσουν προτάσεις για την ένταξη των μεταναστών μαθητών στο σχολείο και την αντιμετώπιση του ρατσισμού. 

Επισυνάψεις: 

Σχετικά Άρθρα

Ένας μαθητής θα πάει σχολείο από το κέρδος ή όχι ενός ιδιοκτήτη λεωφορείου;

Στην Ημαθία οι μαθητές και οι γονείς τους ζητούν να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους στο σχολείο.

Σχολικά γεύματα χωρίς προγραμματισμό; Δάσκαλοι σε απελπισία - Σχολεία σε αδιέξοδο - Ασφάλεια των μαθητών!

Πώς  γίνεται ένα μέτρο που μπορεί να το ακούς και να λες μπράβο να καταντά να διαλύσει μία σχολική μονάδα και τους εκπαιδευτικούς της;