Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αλλαγές στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίου


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αύγουστος, 2016 - 10:30 | Στην Κατηγορία:

Υπουργείο Παιδείας

Αλλαγές στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίου
Ο υπουργός παιδείας υπέγραψε τροποποίηση στο ΦΕΚ 1640 "Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων του ημερησίου γυμνασίου."
Σύμφωνα με την τροποποίηση η Ιταλική γλώσσα στα Γυμνάσια θα διδάσκεται παράλληλα με τη Γαλλική και τη Γερμανική.

Αυτό θα γίνεται σε όσα Γυμνάσια οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ34 είναι οριστικά τοποθετημένη ή θα τοποθετηθούν το σχολικό έτος 2016-2017 οριστικά ή προσωρινά.

Η τροποποίηση θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος 2016-2017 για την Α ́ τάξη Γυμνασίου, από το σχολικό έτος 2017-2018 για την Β ́ τάξη Γυμνασίου και από το σχολικό έτος 2018- 2019 για την Γ ́ τάξη Γυμνασίου.

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Οδηγίες για την εκπόνηση των Συνθετικών Δημιουργικών Εργασιών στο Γυμνάσιο

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 02/10-01-2017 του Δ.Σ) σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για την εκπόνηση των Συνθετικών Δημιουργικών Εργασιών στο Γυμνάσιο (άρθρο 3 του Π.Δ. 126/2016) για το σχολικό έτος 2016-2017. Ως τρόπος δουλειάς στη σχολική τάξη, οι δημιουργικές εργασίες μπορούν να αξιοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους και για όλα τα μαθήματα.

Πρόσκληση Σχολικών Συμβούλων σε Ενημερωτική Ημερίδα

Ημερίδα θα διεξαχθεί στις 20/1, σε αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα "Οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες και η θεματική εβδομάδα στο Γυμνάσιο και οι Δημιουργικές Εργασίες στο Γενικό Λύκειο".

Εγκαινιάστηκε στις Αρχάνες το ανακαινισμένο-βιοκλιματικό Γυμνάσιο-Λύκειο

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Γυμνασίου-Λυκείου Αρχανών έγιναν σήμερα παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, φορέων μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων-κηδεμόνων, κατοίκων των Αρχανών από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του δημάρχου Μανόλη Κοκοσάλη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργου Τερζάκη και άλλων θεσμικών εκπροσώπων.