Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΚΠΑ: 90 φοιτητές Θα φοιτήσουν μέσω του προγράμματος ERASMUS+


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος, 2017 - 13:47 | Στην Κατηγορία:

Υποτροφίες 

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχτηκε τη Δευτέρα 6/2 στο Αμφιθέατρο Α. Αργυριάδης του κεντρικού κτηρίου τους 90 φοιτητές οι οποίοι θα σπουδάσουν στο Ε.Κ.Π.Α. κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Με τα Πανεπιστήμια από τα οποία προέρχονται οι φοιτητές έχουν συναφθεί διαπανεπιστημιακές συμφωνίες. Για το τρέχον έτος οι συμφωνίες ERASMUS+ ανέρχονται σε 615 και αφορούν σε συνεργασία του Ε.Κ.Π.Α. με 316 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Στην εκδήλωση η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Ε.Κ.Π.Α., απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων καθηγητή κ. Κων/νου Μπουραζέλη, η Επίκουρη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, κυρία Αθηνά Δημοπούλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων κ. Φωτεινή Φρύδα, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Erasmus του Ε.Κ.Π.Α. (ΕSN KAPA) κ. Αλέξανδρος Κόρδας. 

Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν την βεβαίωση αποδοχής τους στο Ίδρυμα και όλες τις πληροφορίες για την εγγραφή τους στο Ε.Κ.Π.Α. (οδηγό σπουδών, πληροφοριακά έντυπα κ.α.) καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμονή τους στην Αθήνα.

Οι εισερχόμενοι φοιτητές ERASMUS+, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε όλες τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, παρέχεται δε σ’ αυτούς η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στη Φιλοσοφική Σχολή. Επιπλέον ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν το ιδιαίτερα επιτυχημένο Διατμηματικό μάθημα της Φιλοσοφικής Σχολής “CONTEMPORARY GREECE: History, Arts and Letters” το οποίο προσφέρεται στα αγγλικά για όλους τους φοιτητές ERASMUS, ανεξάρτητα από τον βασικό τους τομέα σπουδών.

Σημειώνεται ότι το έτος 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια του προγράμματος ERASMUS και η επέτειος θα εορταστεί με πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με το αρχείο του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Ε.Κ.Π.Α., κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων του προγράμματος (1987-2017) έχουν φοιτήσει στο ΕΚΠΑ περί τους 5000 φοιτητές από Ευρωπαϊκά Ιδρύματα ενώ 13000 φοιτητές του ΕΚΠΑ έχουν μετακινηθεί για σπουδές και πρακτική άσκηση προς Ιδρύματα και φορείς υποδοχής όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Συμμετοχή του δημοτικού σχολείου Ελάτειας-Φθιώτιδας στο πρόγραμμα Erasmus+

Το Δημοτικό Σχολείο Ελάτειας συμμετείχε στο πρόγραμμα  Erasmus +, Δράση ΚΑ2  της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ελληνικό σχολείο συμμετείχε σε σεμινάριο στη Φινλανδία και μεταφέρει τις βασικές αρχές του εκπαιδευτικού συστήματος

Συμμετοχή του Γυμνασίου Ηράκλειας σε σεμινάριο κατάρτισης με τίτλο "ntegrated curriculum – teaching global skills - Σχολείο: Varia Vocational College, Vantaa, Helsinki