Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Φωτιά σε στρατόπεδο στα Γιαννιτσά για να μην φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες;


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Φεβρουάριος, 2016 - 00:06 | Στην Κατηγορία:

Όπως αναφέρουν πληροφορίες φωτιά έχει ξεσπάσει στο στρατόπεδο "Φιλιππάκου" το οποίο έχει επιλεγεί για hotspot.

Eχουν φτάσει στο σημείο 2 πυροσβεστικά οχήματα και 5 άνδρες(που φτάσανε στην εστία  της φωτιάς με κάποια σχετική καθυστέρηση λογο του κόσμου που ήταν μαζεμένος στο σημείο) για να σβήσουν την φωτιά.

Όπως καταγγέλλουν στα κοινωνικά δίκτυα, η φωτιά μπήκε στο στρατόπεδο ώστε να μην μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες!

Νωρίτερα αγρότες το είχαν αποκλείσει με τρακτέρ για να εμποδίσουν την πρόσβαση των προσφύγων σε αυτό.
 

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το βράδυ της Παρασκευής (26/02/2016) και μετά την ολοκλήρωση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου,  πολίτες στο Δήμο Πέλλας συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Φιλιππάκου για να διαδηλώσουν την ενάντια στους πρόσφυγες και την φιλοξενία τους. Κάποιοι απειλούσαν ακόμη και με κατάληψη του χώρου ώστε να το εμποδίσουν να συμβεί. Μάλιστα, την Κυριακή (28/02/2016) έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο.

Εδώ να σημειώσουμε πως τις κινήσεις εναντίωσης στους πρόσφυγες, τις στηρίζει και το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής το οποίο έχει βγάλει και σχετικές ανακοινώσεις.

Μία απο τις αναφορές στο γεγονός που έγινε στα κοινωνικά δίκτυα

 

Με προτροπή του δημάρχου Γρηγόρη Στάμκου, κάτοικοι των Γιαννιτσών έκαψαν το πρώην στρατόπεδο Φιλιππάκου, προκειμένου να...

Posted by Yannis Androulidakis on Saturday, February 27, 2016

 (φωτογρφίες από τον Τάσο Τατόγλου)


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ζωγραφιά 14χρονης μαθήτριας από τα Γιαννιτσά κερδίζει σε παγκόσμιο διαγωνισμό!

Διεθνής κυκλοφορία για την κάρτα της που είναι εμπνευσμένη από την προσφυγική κρίση!

Φτιάχτηκε η Ομάδα Αλληλεγγύης Γιαννιτσών στους πρόσφυγες!

Στην περιοχή που κάηκαν τα στρατόπεδα για να μην φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, υπάρχουν και άνθρωποι με όλη την σημασία της λέξης που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες! Η ομάδα αυτή στα γιαννιτσά με όνομα Ομάδα Αλληλεγγύης Γιαννιτσών έκανε την εμφανισή της και στο Facebook γράφωντας:
 

"Γεια σας,