το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σπουδαίοι άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων που μας αποχαιρέτισαν το 2017


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Δεκέμβριος, 2017 - 18:41 | Στην Κατηγορία:

Το 2017 «έφυγαν» σημαντικοί άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων. Αποχαιρετώντας τους ενεργοποιήθηκε κι ένα βιωματικό κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης

Έφυγε από τη ζωή ο συναρπαστικός Γιάννης Κουνέλλης της Ρώμης και της Ελλάδας, η εικαστικός Άσπα Στασινοπούλου, ο ζωγράφος-χαράκτης, Γιάννης Βαλαβανίδης, ο κορυφαίος Ελληνας ζωγράφος, Δημήτρης Μυταράς και σε ηλικία 90 ετών ο ζωγράφος και χαράκτης Γιώργος Ιωάννου.

Από το χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου, ο Νίκος Κούνδουρος, τρομερό παιδί του πρώτου μεταπολεμικού κύματος κινηματογραφοφιλίας, σκηνοθέτης του Δράκου και της Μαγικής Πόλης, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, από τους σημαντικότερους θεατρανθρώπους, ο σκηνογράφος Φαίδων Πατρικαλάκις και οι ηθοποιοί Ζωή Λάσκαρη, Βασίλης Μαυρομάτης, Θάνος Κανέλλης,  Σοφία Ολυμπίου,  Τάκης Εμμανουήλ, Στάθης Ψάλτης,  Ευαγγελία Σαμιωτάκη και Βασίλης Τσάγκλος.

Η συγγραφέας Λούλα Αναγνωστάκη που σφράγισε με το έργο της το ελληνικό θέατρο και με τις συνεργασίες της το Θέατρο Τέχνης, ο συγγραφέας  δημιουργός του «Εκείνος και… Εκείνος» Κώστας Μουρσελάς και ο Γιώργος Ξ. Ματζουράνης, συγγραφέας του βιβλίου «Μας λένε Γκασταρμπάιτερ».

Επίσης, και ο χώρος της μουσικής είχε σημαντικές απώλειες: ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, η Αρλέτα, ο Γιώργος Σαρρής , ο Γιάννης Καλατζής, η θρυλική Μπέμπα Μπλανς.

Σχεδόν όλους το έργο τους τους δε θα μας αφήσει να τους ξεχάσουμε ποτέ.

Πηγή: Ατέχνως


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμιος πολιτιστικός πλούτος - 6 γλώσσες του κόσμου που κινδυνεύουν να «εξαφανιστούν» [videos]

Σε όλο τον πλανήτη κάθε δυο εβδομάδες «εξαφανίζεται» μια ομιλούμενη γλώσσα ή διάλεκτος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για τις γλώσσες του κόσμου

Γεγονότα που σημάδεψαν τον ελληνικό Πολιτισμό το 2017

Τι σημάδεψε τον ελληνικό πολιτισμό το 2017; 

Η "Μακεδονική Κουζίνα" στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco; Υποψηφιότητα θα καταθέσει η Περ. Κ. Μακεδονίας

Ήδη έχουν καταγραφεί σε μητρώο οι συνταγές που συνθέτουν τη μακεδονική κουζίνα, σύμφωνα με το πρότυπο ISO