Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πάνω από 580 οι εκδόσεις έργων του Καζαντζάκη σε ολόκληρο τον κόσμο


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μάιος, 2017 - 20:58 | Στην Κατηγορία:

Μόνο στη Γερμανία οι πωλήσεις από τις αρχές του '50 ξεπερνούν το 1.000.000 αντίτυπα!

Περισσότερες από πεντακόσιες ογδόντα εκδόσεις έργων του Νίκου Καζαντζάκη έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο ενώ, μόνο στη Γερμανία, οι πωλήσεις από τις αρχές της δεκαετίας του '50 ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα, κυρίως του Αλέξη Ζορμπά.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρθηκαν σε συζήτηση με θέμα «η μετάφραση των έργων του Νίκου Καζαντζάκη σε χώρες των Βαλκανίων και την Ευρώπη» που έγινε σήμερα στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Νίκος Καζαντζάκης έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στις πωλήσεις στην πατρίδα μου, θα τον ζήλευε ο κάθε Έλληνας συγγραφέας», τόνισε η μεταφράστρια έργων του, Μικαέλα Πρίτζινγκερ.

Αναφορές στην διαδρομή των έργων του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα στις βαλκανικές χώρες, έγιναν από τους μελετητές-μεταφραστές του, Σταύρο Ντάγιο (αλβανικά), την Σερβίδα Ισμήνη Ραντούλοβιτς και την Κροάτισα Ιρένε Γκαβράνοβιτς-Λούκσιτς.

Σύμφωνα με την Ισμήνη Ραντούλοβιτς ο Νίκος Καζαντζάκης είναι μακράν ο περισσότερο μεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας όπου έργα του υπάρχουν σε όλες τις σημαντικές βιβλιοθήκες. Στην Κροατία, όπως είπε ο Ιρένε Γκαβράνοβιτς-Λούκιτς από τα δεκαπέντε μεταφρασμένα ελληνικά βιβλία τα εννιά είναι του Νίκου Καζαντζάκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Stickers: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πώς η Οδύσσεια επηρέασε την εξέλιξη της Δυτικής Λογοτεχνίας μέχρι... τον Τζέιμς Μποντ

Οργισμένοι θεοί, φριχτά τέρατα και οι περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα. Η Οδύσσεια του Ομήρου επηρέασε όσο κανένα άλλο έργο τη Δυτική Λογοτεχνία. 

28.336 ευρώ για επιστολή του Προυστ, όπου διαμαρτύρεται για τις "υπερβολικά θορυβώδεις ερωτικές περιπτύξεις" των γειτόνων του!

Ο Προυστ υπενοικίαζε ένα διαμέρισμα από την ηθοποιό Ρεζάν και φοβόταν μήπως η ιδιοκτήτρια νόμιζε ότι αυτός ευθύνεται για τη φασαρία που διατάρασσε τη νυκτερινή ησυχία

Φεστιβάλ για τα 160 χρόνια από το θάνατο του Διονύσιου Σολωμού

Φεστιβάλ για τη συμπλήρωση 160 χρόνων από το θάνατο του Διονύσιου Σολωμού με κεντρικό γεγονός τη θεατρική παράσταση “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)” σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου, η οποία βασίζεται στο αριστούργημα του εθνικού ποιητή της Ελλάδας “Ο Κρητικός”, διοργανώνεται την Κυριακή 7 Μαϊου 18:30- 20:30 στο “ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema ” υπό την αιγίδα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας.