Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Λ. Κονιόρδου:Το Διαχρονικό Μουσείο είναι ένα σπουδαίο μουσείο με σπάνια ευρήματα


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Οκτώβριος, 2017 - 23:01 | Στην Κατηγορία:

Υπουργός Πολιτισμού

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κατά την σημερινή της επίσκεψη στο χώρο για τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Από την Ανασκαφή στην Παρουσίαση» που παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες με κεντρικό θέμα την προστασία, συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων από τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού.

Η κ. Κονιόρδου σημείωσε πως «το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας είναι ένα σπουδαίο μουσείο με σπάνια ευρήματα», τονίζοντας πως από το υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει προσπάθεια προβολής μέσω καμπάνιας ώστε «το Διαχρονικό Μουσείο να γίνει προορισμός για τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες».

Μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας των εργαζομένων από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, δήλωσε συγκινημένη από την δουλειά των ανθρώπων που εργάζονται για την ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων, σημειώνοντας πως «το υπουργείο θα βρίσκεται στο πλευρό αυτών των ανθρώπων».

«Η πρωτοβουλία των εργαζομένων να αναδείξουν την δουλειά τους, είναι βαθιά συγκινητική και δείχνει πως μέσα σε δύσκολες εποχές υπάρχει μια αντίσταση μέσω του πολιτισμού» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κονιόρδου και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την έκθεση.

Σημειώνεται πως η έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι εργαζόμενοι του πολιτισμού στην κοινωνία» από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και με τη συμμετοχή των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Πέλλας και Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

"Να αρχίσει ξανά ο διάλογος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα" - Επιστολή Κονιόρδου στον Βρετανό ομόλογό της

"Η διευθέτηση της μακροχρόνιας αυτής εκκρεμότητας αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού και της Κυβέρνησης"

Γερμανία: Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου