Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Κινηματογραφική Λέσχη αφιερωμένη στον Σεργκέι Αϊζενστάιν ιδρύεται στην Αθήνα


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Φεβρουάριος, 2017 - 07:41 | Στην Κατηγορία:

Κινηματογράφος

Αφιερωμένη στον πρωτοπόρο Σεργκέι Αϊζενστάιν και με αφορμή την επέτειο των 69 χρόνων από τον θάνατο του (11/2/1948) ιδρύεται στην Αθήνα Κινηματογραφική Λέσχη που φέρει το όνομα του μεγάλου Ρώσου θεωρητικού της τέχνης του κινηματογράφου, σκηνοθέτη και πρωτοπόρου του μοντάζ.

Η ιδρυτική συνάντηση της «Κινηματογραφικής Λέσχης Σεργκέι Αϊζενστάιν» πραγματοποιείται σήμερα στην έδρα της, στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, με την προβολή του θρυλικού «Θωρηκτού Ποτέμκιν».

Το απόλυτο αριστούργημα του Σεργκέι Μιχαήλοβιτς Αϊζενστάιν, που συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα σημαντικότερων ταινιών από καταβολής κινηματογράφου. Ασπρόμαυρη σοβιετική ταινία , σε σενάριο δικό του βασισμένο στα γεγονότα της ανταρσίας στο θωρηκτό Ποτέμκιν του αυτοκρατορικού ρωσικού ναυτικού, που έλαβαν χώρα το 1905, όταν οι ναύτες αρνήθηκαν να φάνε το σάπιο κρέας του συσσιτίου.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Υπέρ-ήρωες: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση;

Το κινηματογραφικό ημερολόγιο ασφυκτιά σε συνεχόμενες παραγωγές που σπανίως φέρνουν κάτι καινούριο ή ανανεώνουν την συνταγή

Η υποκρισία για την "σοκαριστική" gay σκηνή στην "Πεντάμορφη και το Τέρας"

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα του αρχαιότερου κινηματογραφικού διπλού προτύπου: Δεν έχουμε πρόβλημα με τη βία, αλλά το σεξ και τα ειδύλλια γίνονται η λυδία λίθος σχετικά με το τι αντιμετωπίζεται ως φυσιολογικό στον πολιτισμό μας.

H (κινηματογραφική) εποχή των Τεράτων

Φόβοι, νευρώσεις και τεράστιοι γορίλες