Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Καλλιτεχνική έκθεση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση - Έργα της ρωσικής πρωτοπορίας


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μάρτιος, 2017 - 09:14 | Στην Κατηγορία:

Ο τίτλος της έκθεσης είναι "η μνήμη της επανάστασης"

Το "αφήγημα" της Οκτωβριανής Επανάστασης -με αφορμή τα 100 χρόνια από την ιστορική επέτειο- αποκαλύπτεται μέσα από την ιδιαίτερη προσέγγιση σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών, οι οποίοι καλούνται να δώσουν τη δική τους εκδοχή για τα σύμβολα, τις εικόνες, τα μηνύματα και τα συνθήματά της, το πνεύμα, την ορμή και τον δυναμισμό της, τις διαστάσεις ενός από τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο και καθόρισαν την ιστορία του 20ού αιώνα.

Πέρα από τον όποιο επετειακό χαρακτήρα, η έκθεση δεν είναι περιγραφική ούτε φιλοδοξεί να υποκαταστήσει την αυστηρή ιστορική μελέτη, τις διαφορετικές αναγνώσεις, αντικρουόμενες ερμηνείες και αποτιμήσεις των ιστορικών. Αντίθετα, στοχεύει σ' έναν ξεχωριστό προβληματισμό με εκκίνηση τα έργα της Συλλογής Κωστάκη που ανήκει στις συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. 

Η τέχνη της ρωσικής πρωτοπορίας αποτελεί μέχρι σήμερα για τους καλλιτέχνες μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, προβληματισμού και ερεθισμάτων, οδηγεί σε θετικούς ιστορικούς και πολιτισμικούς συνειρμούς, αφού υλοποιεί εξαιρετικά και υποδειγματικά ριζοσπαστικές καλλιτεχνικές και κοινωνικοπολιτικές ουτοπίες. 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αρφαράς Μιχάλης, Βελώνης Κωστής, Βενετόπουλος Μπάμπης, Βούσουρας Ανδρέας, Γραμμένος Κορνήλιος, Δαμπασίνα Λυδία, Ζουρούδης Δημήτρης, Καββαθά Αντιγόνη, Καμάρης Στέφανος, Καρλαφτόπουλος Δημήτρης, Λάλος Θοδωρής, Λασηθιωτάκης Γιάννης, Λυμπεράτος Ανδρέας, Μαγκανιώτης Αλέξανδρος, Μεράντζας Δημήτρης, Μπαμπούσης Μανώλης, Μπήτσικας Ξενοφώντας, Μπλιάτκας Νικόλας, Παπαδόπουλος Αντώνης, Παππά Αλίκη, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Πουλαντζά Νατάσσα, Σεπετζόγλου Νίκος, Σκαλτσάς Γιάννης, Σπηλιόπουλος Μάριος, Τσεριώνης Γιώργος, Τσώλης Κώστας, Χαραλάμπους Πάνος, Χριστόπουλος Κώστας, Χρυσικός Θοδωρής, Ψυχοπαίδης Γιάννης.
Μαζί με τα έργα των καλλιτεχνών, την έκθεση πλαισιώνουν αντικείμενα της συλλογής του Βασίλη Κωνσταντίνου.

Σε ξεχωριστή ενότητα παρουσιάζονται έργα Ρωσικής Πρωτοπορίας της Συλλόγης Κωστάκη

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μονή Λαζαριστών

Εγκαίνια: Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, 20:00

22 Μαρτίου – 22 Ιουλίου 2017


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Το βίντεο του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση

Nτοκιμαντέρ της ΤΟ Βόρειου Τομέα της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ

Σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί εμπνέονται 100 χρόνια μετά από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Ο ...Βλαντίμιρ Ίλιτς Ουλιάνοφ -ο παγκοσμίως γνωστός Λένιν- ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης δεν ξεπερνούσε σε ύψος τα 165 εκατοστά. 

Βιβλιοπαρουσίαση: "Η Ποίηση στην Οκτωβριανή Επανάσταση" στον Αστέρα της Νέας Ιωνίας

Την Τεράρτη 1 Μαρτίου 2017 στις 7:30 στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Αστέρας" στη Νέα Ιωνία, θα γίνει η παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Μανιάτη με τίτλο «Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», από τις Εκδόσεις Δίαυλος. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ξένια Πηρούνια, δημοσιογράφος.