Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, δεν έμοιαζε σε καμία από τις προηγούμενες


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 9 Ιούνιος, 2018 - 12:42 | Στην Κατηγορία:

Η συναυλία έγινε στις 7/6, στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα

Ο κόσμος κυριολεκτικά ξεχείλιζε, με την κίνησ να φτάνει από τον Καρέα και την Καισαριανή μέχρι τον Βύρωνα.

Ο κόσμος, όμως, υπομονετικός, στωικός και το κλίμα θύμιζε περισσότερο εθιμοτυπικό παρά συναυλία.

Γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν πήγε "για να ακούσει τον Μικρούτσικο". Πήγε για να δει τον Θάνο, να του συμπαρασταθεί, να του δείξει την αγάπη και την αφοσίωσή του που ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια μεταξύ καλλιτέχνη-κοινού.

Γιατί ο Θάνος, την είχε και την έχει ανάγκη αυτή τη συμπαράσταση.

«Ζούμε σε ένα βάρβαρο κόσμο. Η βαρβαρότητα μας κατακλύζει. Όπως είπε ο γερο-Κάρολος, πρέπει να αφήσουμε ανοιχτό το παράθυρο στο όνειρο. Αφήνοντας ένα παράθυρο στο όνειρο, τότε μόνο θα φτιάξουμε μια κοινωνία που θα μπορεί να αυτοπραγματωθεί ο άνθρωπος. Μια κοινωνία που ο ποιητής θα ψαρεύει κι ο ψαράς θα μπορεί να γράφει ποιήματα» είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος, ο οποίος εμφανίσθηκε ... εκτός κλίματος! Σαν να μην άλλαξε τίποτε· δραστήριος, ακάματος, ευδιάθετος.

Στην σκηνή, παρήλασαν μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, για να τιμήσουν αλλά και να πουν το δικό τους «ευχαριστώ» στον μεγάλο δημιουργό:  ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Κώστας Θωμαϊδης, η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Kαι τέλος, μια υπόσχεση: Θάνο, αυτό το τραγούδι, θα το πούμε ακόμα μια φορά. 

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Το καλοκαίρι αρχίζει στις 6 Ιούνη με Θανάση Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Βράχων

 

Μετά από μια ηθελημένη χειμερινή ενδοσκόπηση, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα προσπαθήσουν για άλλη μιά φορά να σταθούν με αυθεντικότητα και καλή διάθεση στο μουσικό γίγνεσθαι του φετινού καλοκαιριού.

Αυτό τον καιρό τελειώνουν ένα δίσκο, που προέκυψε από τις ηχογραφήσεις παλιότερων εμφανίσεών τους. Θα έχει τίτλο « 5 Χειμώνες, 6 Καλοκαίρια» και αποτυπώνει την ερμηνεία της Ματούλας στα τραγούδια του Θανάση.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης τα δίνει όλα στο «Όταν έχω εσένα»

Σταμάτης Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα «ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ»

Κατεβείτε κάτω, δεν αντέχει το μαδέρι!!!!

Θέατρο Βράχων: Ισορροπίες ασφάλειας και εισιτηρίων;