Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών διέγραψε τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Οκτώβριος, 2017 - 08:00 | Στην Κατηγορία:

Χόλιγουντ

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ, διέγραψε από μέλος της τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό από περίπου 30 γυναίκες.

Η Ακαδημία συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα αυτό και αποφάσισε την εκδίωξη του Γουάινστιν "με πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων που απαιτείται" από τον κανονισμό, όπως ανακοίνωσε.

"Όχι μόνο παίρνουμε αποστάσεις από κάποιον που δεν δικαιούται τον σεβασμό των συναδέλφων του αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα για να τονίσουμε ότι έλαβε τέλος η εποχή της εσκεμμένης άγνοιας και της επονείδιστης συνενοχής απέναντι σε συμπεριφορές σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας στη βιομηχανία μας", προσθέτουν τα μέλη της Ακαδημίας στην ανακοίνωσή τους.

Ένας εκπρόσωπος του 65χρονου Γουάινστιν απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.

ΑΠΕ ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα