Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ανοικτή Βιβλιοθήκη - Ένα εγχείρημα για να φέρει το βιβλίο ξανά στα χέρια μας


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Μάιος, 2018 - 22:32 | Στην Κατηγορία:

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αποθαρρύνει την ανάγνωση ως δημιουργική ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο

Η λογοτεχνία και η ποίηση σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα (και όλο και πιο τρελά) φαντάζουν «περιττές» ασχολίες, με τις αντίστοιχες «εκπτώσεις» να υφίστανται και τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο που πασχίζουν να δώσουν εφόδια στους μαθητές ανάμεσα στον ψυχαναγκασμό της ανούσιας αποστήθισης και της κατηγοριοποίησης ως «δευτερεύοντα».

Ωστόσο, το βιβλίο για τους «μυημένους» παραμένει ένα πάθος, με την δυσπραγία της κρίσης να βάζει ακόμη ένα εμπόδιο στους «διψασμένους» αναγνώστες.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, το portal της Ανοικτής Βιβλιοθήκης αποτελεί ένα αρκετά φιλόδοξο, απαιτητικό αλλά και ευχάριστο εγχείρημα τόσο για τους συντελεστές όσο και για τους χρήστες.

Πάνω από 4.500 τίτλοι, που ταξινομούνται σε βασικές κατηγορίες της κλασικής και της σύγχρονης λογοτεχνίας είναι απολύτως προσβάσιμοι.

Καλή ανάγνωση!


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα