Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Βάση της Σούδας: Πύραυλοι «Τόμαχωκ» φορτώνονται στα πλοία των ΗΠΑ και με τη βοήθεια του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού;


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Απρίλιος, 2018 - 14:35 | Στην Κατηγορία:

Σούδα

Μια αποκαλυπτική φωτογραφία παρουσιάζει σήμερα ο 902.gr με σχόλιο ότι "η ελληνική συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπορεί να κρυφτεί από δηλώσεις υπουργών και στελεχών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς οι ίδιες οι ΗΠΑ φροντίζουν να τις δημοσιοποιούν, ευχαριστώντας με κάθε αφορμή τόσο την κυβέρνηση όσο και τις Ένοπλες Δυνάμεις «για την αμέριστη βοήθειά τους».

Η συμμετοχή της συγκυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν γίνεται μόνο με την παροχή γη, αέρα και θάλασσας, αλλά φτάνει και στην παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας, με την «προσφορά» εξοπλισμού, προσωπικού και μηχανημάτων.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το διαδικτυακό περιοδικό «Beacon», το επίσημο περιοδικό των αμερικανικών δυνάμεων στη βάση της Σούδας, όπου καταγράφεται η δραστηριότητα -στρατιωτική και μή- στη βάση.

Στο τεύχος του Οκτώβρη του 2017, αποτυπώνεται η διαδικασία φόρτωσης πυραύλων «Τόμαχωκ» στο πλοίο «USS Porter», ένα από τα πλοία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη ιμπεριαλιστική επιδρομή στη Συρία, τον Απρίλη του 2017 και προηγουμένως είχε δέσει στη Σούδα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο 902.gr, αν και το ρεπορτάζ δεν αναφέρει πότε έγινε η διαδικασία φόρτωσης, αποδεικνύει την σπουδαιότητα της βάσης για τις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η φόρτωση γίνεται στην προβλήτα Κ-14, ενώ αξιοσημείωτη είναι η φωτογραφία που αποτυπώνει τις υπόγειες εγκαταστάσεις φύλαξης των πυραύλων που βρίσκονται στη βάση.

Μια λεπτομέρεια: Στη φωτογραφία των υπόγειων εγκαταστάσεων, αποτυπώνεται ο χειριστής των μηχανημάτων, ο οποίος, όπως καταδεικνύει η στολή και τα διακριτικά του, είναι στέλεχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης, σε μια από τις φωτογραφίες καταγράφεται γερανός του Πολεμικού Ναυτικού να φορτώνει πυραύλους και πυρομαχικά σε ένα από τα αερόστρωμνα (hovercraft) του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων «USS San Diego» (LPD 22), από την προβλήτα στο Μάραθι, προκειμένου να μεταφερθούν στο LPD 22 το οποίο βρίσκεται εν πλω.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Κάθειρξη 18 μηνών με αναστολή στους νατοϊκούς στρατιώτες που ξυλοκόπησαν Χανιώτη

Μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων πραγματοποίησαν συγκέντρωση, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

Πρόκληση: ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες γρονθοκόπησαν πολίτες στα Χανιά μετά την πορεία του Πολυτεχνείου (Video)

Φώναζαν "θα σε σκοτώσω" ενώ τον κλωτσούσαν στο πρόσωπο - Τι λέει το θύμα