Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

«Συγχαρητήρια σύντροφοι, επεκτάθηκε η χρεωκοπία μας» - Καυστικός ο Γιάννης Βαρουφάκης


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιούνιος, 2018 - 16:00 | Στην Κατηγορία:

Αιχμηρό tweet του Γιάννη Βαρουφάκη

«Συγχαρητήρια συντρόφοι. Επέκτειναν την χρεοκοπία μας έως το 2060 και γιορτάζετε την... βιωσιμότητα του χρέους. (Για όσους επιμένουν ότι επήλθε απομείωση χρέους, ας απαντήσουν το εξής ερώτημα: Αν έτσι είναι, γιατί δεν μείωσαν παράλληλα τον στόχο πρωτογενούς;)», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης με εμφανή διάθεση ειρωνείας.

Στο αντίστοιχο σχόλιό του στα αγγλικά, ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζει πως «η κάθοδος της Ευρώπης σε ακόμα μεγαλύτερη άρνηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι βαφτίζουν «ανακούφιση του χρέους» την παράταση της χρεοκοπίας έως το 2060.  

«Απορρίπτουν κάθε μία από τις μετριοπαθείς προτάσεις του Μακρόν και το αποκαλούν τη "Νέα εποχή για το ευρώ". Την επόμενη φορά θα φτιάξουν μια έρημο και θα την αποκαλέσουν ειρήνη», καταλήγει ο Γιάνης Βαρουφάκης. 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Βαρουφάκης: Η «δική μου» ΔΕΘ

Άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών

Ανοίγει τα χαρτιά του για το «ΜέΡΑ 25» ο Βαρουφάκης

Την ίδρυση νέου κόμματος που θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές προαναγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στο STAR

Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε νέο κόμμα στην Ελλάδα: Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής

To όνομα του νέου κόμματος, πολιτικού φορέα του κινήματος Diem25 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Όπως αναφέρει, το κόμμα θα ονομάζεται Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25).

Αναλυτικά η ανακοίνωση