Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Στο Eurogroup τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της γ` αξιολόγησης


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Μάρτιος, 2018 - 07:28 | Στην Κατηγορία:

Eurogroup

Στο Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 αναμένεται να εξεταστούν τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της γ` αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ το δεύτερο μισό του Μαρτίουκαθώς και ο πρώτος κύκλος διαπραγμάτευσης για την τελευταία αξιολόγηση.

Σταδιακή άρση των αδικιών και ενίσχυση της μεσαίας τάξης με τη λήξη του προγράμματος, προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις ώστε να  μη χρειαστεί προληπτική γραμμή στήριξης, ζήτησε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup Working Group (EwG) επιβεβαίωσε στις 2 Μαρτίου ότι όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης έχουν υλοποιηθεί. Το ΔΣ του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της 4ης δόσης του προγράμματος αφού προηγηθούν οι εγκρίσεις από κάποια εθνικά κοινοβούλια.

Σημειώνεται ότι το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ από τα 5,7 δισ. προορίζεται για το μαξιλάρι ασφαλείας που θέλει να δημιουργήσει η χώρα στα πλαίσια του σχεδίου για αυτόνομη έξοδο στις αγορές μετά το αναμενόμενο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

FAZ: Ελλάδα με γραβάτα και χωρίς εξάρτηση από τους δανειστές

Η γερμανική Βουλή θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για το τέλος της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα γράφει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) με τίτλο «Ελλάδα με γραβάτα».