Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πετρελαιοκηλίδα του «Αγία Ζώνη 2»: Μηνύσεις θα υποβάλουν οι πληγέντες Δήμοι


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος, 2017 - 11:58 | Στην Κατηγορία:

Δήμοι που επλήγησαν από την τεράστια ρύπανση που προκλήθηκε από το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα υποβάλουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την τεράστια καταστροφή. 

Ηδη οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Πειραιά έκαναν γνωστό πως θα υποβάλουν μηνύσεις προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, ενώ θα διεκδικήσουν και αποζημιώσεις στα αστικά δικαστήρια για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι πόλεις τους.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Υπάρχουν ευθύνες και παραλείψεις - Δεν μας ενημέρωσε κανείς

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε σήμερα πως αυτό που προέχει είναι να αποκατασταθεί η ζημιά στην παραλία και στη συνέχεια να γίνουν οι μετρήσεις στο νερό, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την ποιότητα του ύδατος. Παράλληλα, όμως, τόνισε πως θα υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για κάθε πράξη και παράλειψη που έχει συντελεστεί αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στην περιοχή του Σαρωνικού. Μάλιστα, η Γλυφάδα θα διεκδικήσει και την αποζημίωση για τη θαλάσσια ρύπανση και τη μόλυνση των ακτών της.

Η ανάρτηση του δημάρχου Γλυφάδας στο Facebook:

Δήμαρχος Πειραιά: Να ερευνηθούν οι ευθύνες - Μας ενημέρωσαν την Τρίτη

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ολιγωρία, ενώ ζήτησε να ερευνηθούν και οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, που χαρακτηρίζει το πλοίο ως «κινητή οικολογική βόμβα». 

Παράλληλα, τόνισε πως ενώ το περιβαλλοντικό ατύχημα έγινε την περασμένη Κυριακή, ο δήμος ενημερώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, όταν πια η πετρελαιοκηλίδα είχε φτάσει στο νότιο θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν εξετάσεις σε δημοτικά ιατρεία

Καθημερινός ιατρικός έλεγχος από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων στα δημοτικά ιατρεία, οδοντιατρικοί έλεγχοι στα σχολεία και δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις σε προγραμματισμένες ημερομηνίες συγκροτούν τη… δωρεάν Υγεία που προσφέρουν σχεδόν όλοι οι Δήμοι.