Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Νέα δημοσκόπηση - Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 10,3%


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 2 Ιούνιος, 2018 - 09:05 | Στην Κατηγορία:

Δημοσκόπηση

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 10,3% καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Rass για το ACTION24 και την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 9,7%.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΝΔ 29,7%

ΣΥΡΙΖΑ 19,4%

Κίνημα Αλλαγής 9,7%

Χρυσή Αυγή 7,0%

ΚΚΕ 6,8%

Ένωση Κεντρώων 2,8%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%

Άλλο 4,1%

Λευκό/Άκυρο 3,7%

Αδιευκρίνιστη Ψήφος 14,3%

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 70%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,2%.

Στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34,4% και ο Αλέξης Τσίπρας το 23,7%.

Στο ερώτημα ποιος από τους δύο μιλάει την γλώσσα της αλήθειας, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 30% και ο κ. Τσίπρας 18,5%. Ένας στους δύο ψηφοφόρους (το 48,9%) απαντά «κανένας από τους δύο».

Την ίδια ώρα, οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι σε σχέση με την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στη χώρα, μετά τον Αύγουστο και την έξοδο από το Μνημόνιο. Μόνο το 12% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, έναντι 49,1% που πιστεύουν ότι θα χειροτερέψει και 37,2% πιστεύουν ότι θα παραμείνει ίδια.

Σχετικά με το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για άμεσες εκλογές, το 44% των ερωτηθέντων συμφωνεί έναντι του 52,8% που διαφωνεί.

Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη, καθώς το 48,3% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή και η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει την επίλυσή του τώρα, ενώ το 43,9% διαφωνούν με αυτήν την άποψη.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα