Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Κουβέλης: Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη Ρω


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Απρίλιος, 2018 - 12:32 | Στην Κατηγορία:

Μια άλλη εικόνα μεταφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης είπε πως το τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη Ρω και πως εκδιώχθηκε από τη φρουρά του νησιού.

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6” αναφερόμενος στο “επεισόδιο” στους Ανθρωποφάγους είπε πως ίσως υπάρχει σύνδεση με εκείνο που έγινε στη νήσο Ρω. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης εκτιμά, χωρίς να έχει άλλα στοιχεία πως οι Τούρκοι ενδεχομένως να θέλουν με αυτή την “είδηση” με αυτή την “πληροφορία” που δίνουν στα τουρκικά ΜΜΕ να ισορροπήσουν ή να ισοσκελίσουν αυτό που κατά τη γνώμη τους μπορεί να είναι αρνητικό γι’ αυτούς, και όπως είπε μιλάει για αυτό που συνέβη στη Ρώ.


Ως προς το τι συνέβη στη Ρω ωστόσο ο κ. Κουβέλης ωστόσο αποκάλυψε ότι το τουρκικό ελικόπτερο όχι μόνο δεν πέταξε σε απόσταση από το νησί και εκτός του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά έκανε υπέπρτηση, πέταξε δηλαδή πάνω από το νησί.

“Είχαμε το περιστατικό της Ρω, όπου, πράγματι, με μια εξαιρετική κίνηση του εκεί φυλακίου μας εξεδιώχθη το συγκεκριμένο ελικόπτερο που έκανε νυχτερινή υπέρπτηση πάνω από το νησί της Ρω”.

Ενώ όμως ο υπουργός μιλάει για εκδίωξη του τουρκικού ελικοπτέρου και για νυχτερινή πτήση πάνω από το νησί, από το Μαξίμου την ημέρα που δημοσιεύτηκε το περιστατικό γινόταν λόγος για πτήση στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου και το περιστατικό δεν κρινόταν μείζον.

Ο δε όρος «υπέρπτηση» έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την παραβίαση του χώρου εναέριας κυκλοφορίας που αρχικά αποδόθηκε στο περιστατικό...


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Κουβέλης: Πιέσεις από παντού στην Άγκυρα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Ήταν λανθασμένη η εκτίμηση που προέβαλαν κάποιοι ότι η πολιτική τής έντασης αφορούσε μόνο στην προεκλογική τακτική του Ερντογάν»