Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τρία νέα κτίρια στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Απρίλιος, 2018 - 15:58 | Στην Κατηγορία:

Οι προσφερόμενες υπηρεσίας θα είναι δωρεάν και θα καλύπτονται από την πρόσφατη επιδότηση των 6.600.000 ευρώ του υπουργείου Εργασίας για προγράμματα αποϊδρυματοποίησης

Στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας θα παραβρεθεί αύριο, Παρασκευή 20 Απριλίου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, όπου θα εγκαινιάσει τρία κτίρια που προορίζονται για την εξυπηρέτηση παιδιών με αναπηρία.

Τα κτίρια ανακαινίστηκαν με αποκλειστική δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» και το σωματείο «Οι φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας-Πεντέλης» ανέλαβε την παρακολούθηση του έργου κατά την επισκευή. Οι δομές θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση εξειδικευμένων προγραμμάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) Αττικής.

Ειδικότερα:

Το πρώτο κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως στέγη των νέων κοριτσιών που ζουν στον χώρο πολλά χρόνια και προετοιμάζονται για την αυτονόμησή τους. Το δεύτερο ως ξενώνας βραχείας παραμονής για παιδιά με αναπηρίες που ζουν με τις οικογένειές τους και για οικογενειακούς λόγους χρειάζονται την προσωρινή εξειδικευμένη φιλοξενία. Το τρίτο θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο θεραπειών για παιδιά της κοινότητας που είναι ανασφάλιστα και παραπέμπονται για θεραπείες όλων των μορφών.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίας θα είναι δωρεάν και θα καλύπτονται από την πρόσφατη επιδότηση των 6.600.000 ευρώ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για προγράμματα αποϊδρυματοποίησης. Και τα τρία προγράμματα είναι καινοτόμα και στοχεύουν στην ενεργή σύνδεση του ΚΚΠΠ Αττικής με την κοινωνία, καθώς και στην ανάδειξη του νέου διευρυμένου και πρωτοπόρου ρόλου του στα θέματα της αναπηρίας και της αποϊδρυματοποίησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν, στις 11:00, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας, στη Λεωφόρο Καραμανλή 2. Χαιρετισμό θα απευθύνουν, εκτός της αναπληρώτριας υπουργού, και εκπρόσωποι του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Φωτίου για υιοθεσία: Ο στόχος μας είναι κανένα παιδί σε ίδρυμα

Συνεχίστηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας

"Το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία το περιμένει η ελληνική κοινωνία"

Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου