Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Κατρούγκαλος: H Τουρκία επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 - 13:59 | Στην Κατηγορία:

«Υπάρχει μία πρόθεση από την τουρκική μεριά να αποκλιμακωθεί η ένταση»

«Υπάρχει μία πρόθεση από την τουρκική μεριά να αποκλιμακωθεί η ένταση, που είχε δημιουργηθεί χωρίς τη δική μας ευθύνη το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήρθε μόνος ο πρωθυπουργός, έχει έρθει και με μια σημαντική ομάδα υπουργών, για να γίνουν και διμερείς επαφές», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για την επίσκεψη Γιλντιρίμ στον realfm 97,8.

«Υπάρχει μία πρόθεση από την τουρκική μεριά να αποκλιμακωθεί η ένταση, που είχε δημιουργηθεί χωρίς τη δική μας ευθύνη το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήρθε μόνος ο πρωθυπουργός, έχει έρθει και με μια σημαντική ομάδα υπουργών, για να γίνουν και διμερείς επαφές. Υπήρχαν κι άλλα βήματα παρόμοιας αποκλιμάκωσης της έντασης. Για παράδειγμα, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ερντογάν, στο περιθώριο της μεγάλης Συνόδου του Πεκίνου, έβαλε τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Εμείς στηρίζουμε τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας, όχι γιατί δεν βλέπουμε και τα φαινόμενα έντασης στις διμερείς σχέσεις και τα προβλήματα εκδημοκρατισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή. Στηρίζουμε, όμως, την ευρωπαϊκή προοπτική, γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να στηρίξουμε τις δημοκρατικές προοπτικές της χώρας και κυρίως, γιατί ο μοναδικός τρόπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδράσει στα πράγματα της Τουρκίας είναι μέσω των διαπραγματεύσεων αυτών».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκινά η καταβολή των νέων, μειωμένων συντάξεων - Παραδείγματα

  • "Εγκαίνια", αυτή την εβδομάδα, για την καταβολή των νέων συντάξεων, με το νόμο Κατρούγκαλου, οι οποίες θα είναι μειωμένες έως και κατά 30%. 

Κατρούγκαλος: Οι Βρετανοί επέλεξαν Corbynisation, όχι PASOKification

"Το πιο ηχηρό μήνυμα ήταν ότι επικράτησε η αριστερή στροφή των Εργατικών"

Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση δεν θα συγκρουστεί με τους δανειστές, γιατί δεν τη συμφέρει

Η Ελλάδα θα πάρει τη δόση, αλλά η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συγκρουστεί, γιατί δεν τη συμφέρει, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατρούγκαλος: Είναι σημαντικό οι πολίτες της Ε.Ε να αισθάνονται ότι η γνώμη τους μετράει

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε σημαντικό για τη Δημοκρατία και την επιβίωση της ΕΕ οι πολίτες να αισθάνονται ότι η γνώμη τους μετράει, και για τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά και για τη γενικότερη πορεία της οικονομίας.