Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Κατρούγκαλος: H Τουρκία επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 - 13:59 | Στην Κατηγορία:

«Υπάρχει μία πρόθεση από την τουρκική μεριά να αποκλιμακωθεί η ένταση»

«Υπάρχει μία πρόθεση από την τουρκική μεριά να αποκλιμακωθεί η ένταση, που είχε δημιουργηθεί χωρίς τη δική μας ευθύνη το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήρθε μόνος ο πρωθυπουργός, έχει έρθει και με μια σημαντική ομάδα υπουργών, για να γίνουν και διμερείς επαφές», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για την επίσκεψη Γιλντιρίμ στον realfm 97,8.

«Υπάρχει μία πρόθεση από την τουρκική μεριά να αποκλιμακωθεί η ένταση, που είχε δημιουργηθεί χωρίς τη δική μας ευθύνη το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήρθε μόνος ο πρωθυπουργός, έχει έρθει και με μια σημαντική ομάδα υπουργών, για να γίνουν και διμερείς επαφές. Υπήρχαν κι άλλα βήματα παρόμοιας αποκλιμάκωσης της έντασης. Για παράδειγμα, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ερντογάν, στο περιθώριο της μεγάλης Συνόδου του Πεκίνου, έβαλε τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Εμείς στηρίζουμε τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας, όχι γιατί δεν βλέπουμε και τα φαινόμενα έντασης στις διμερείς σχέσεις και τα προβλήματα εκδημοκρατισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή. Στηρίζουμε, όμως, την ευρωπαϊκή προοπτική, γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να στηρίξουμε τις δημοκρατικές προοπτικές της χώρας και κυρίως, γιατί ο μοναδικός τρόπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδράσει στα πράγματα της Τουρκίας είναι μέσω των διαπραγματεύσεων αυτών».

loading...


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Εγκαύματα και στα δύο του πόδια υπέστη ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Εγκαύματα και στα δύο του πόδια υπέστη εξαιτίας ενός μικρού ατυχήματος, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Παρόλα αυτά συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα του.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία, όπου επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων και την Πυροσβεστική στην Καλαμάτα, για να εμψυχώσει και να συγχαρεί τους πυροσβέστες που δίνουν μάχες στα μέτωπα των πυρκαγιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μανωλάδα; Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταλογίζει ο Κατρούγκαλος την "αστοχία" ή "πρωτοβουλία με στόχευση"

Για το κυπριακό, τη στάση της Τουρκίας, αλλά και το ζήτημα με την επανεξέταση της καταδίκης για Μανωλάδα, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή "Η Φυλή των Φίλων", ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Ξεκινά η καταβολή των νέων, μειωμένων συντάξεων - Παραδείγματα

  • "Εγκαίνια", αυτή την εβδομάδα, για την καταβολή των νέων συντάξεων, με το νόμο Κατρούγκαλου, οι οποίες θα είναι μειωμένες έως και κατά 30%. 

Κατρούγκαλος: Οι Βρετανοί επέλεξαν Corbynisation, όχι PASOKification

"Το πιο ηχηρό μήνυμα ήταν ότι επικράτησε η αριστερή στροφή των Εργατικών"