Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Χρυσόγονος: Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 13:14 | Στην Κατηγορία:

Μετά την δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η αξιολόγηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος έρχεται για τονίζει ότι «η διαπραγματευτική ισχύς της Αθήνας δεν αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου».

Αναφερόμενος στο δάνειο της ΕΚΤ που πρέπει να αποπληρώσει το ελληνικό δημόσιο τον Ιούλιο, ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι τα χρήματα θα συγκεντρωθούν δύσκολα χωρίς συμφωνία, ενώ εξήγησε ότι και να συγκεντρωθούν θα στραγγίξουν την οικονομία με παράπλευρες επιπτώσεις που θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη αν η κυβέρνηση ανέμενε τις γερμανικές εκλογές προσδοκώντας ενδεχόμενη νίκη του Μάρτιν Σουλτς το Σεπτέμβριο.

«Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας» πρόσθεσε παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και υπενθύμισε ότι το «περιεχόμενο της λαϊκή εντολής το Σεπτέμβριο ήταν συμφωνία με τους θεσμούς για να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητά μας ως κράτος και να βγούμε στις αγορές».

Επιπλέον, ζήτησε ανοιχτή συζήτηση για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή αν περάσει χωρίς συμφωνία και το ορόσημο του Eurogroup της 7ης Απριλίου. «Να πει η κυβέρνηση τι ζητάνε οι δανειστές, που διαφωνεί και τι ζητά η αντιπολίτευση, και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Να υποδειχθεί η λύση πού θα βρούμε τα λεφτά, ή αν θέλουμε χρεοκοπία» είπε.

Τέλος, διερωτήθηκε: «Στη Βουλή συζητάνε άλλα πράγματα και δεν συζητάνε το ελληνικό θέμα τη Λυδία λίθο;».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Κ.Χρυσόγονος: Προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια το διάταγμα του Τραμπ

Το διάταγμα Τραμπ σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για πολίτες επτά κρατών στηλίτευσε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Χρυσόγονος: "Εθνική γραμμή" στις διαπραγματεύσεις, αλλιώς θα γίνουμε μειονοτήτητα στο τόπο μας

Εθνικό σχεδιασμό ώστε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να έχουν την ίδια γραμμή διαπραγμάτευσης προς τους δανειστές, προτείνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Επιμένει για Καρανίκα-Νοτοπούλου-Τσίπρα ο Χρυσόγονος

Επιμένει στην άποψή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται από το Νίκο Καρανίκα και την Κατερίνα Νοτοπούλου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η δήλωση του στο Μαξίμου.

Χρυσόγονος για Τσίπρα: "Έχει 2 χρόνια να συναντήσει τους ευρωβουλευτές του"

Εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει να τον συναντήσει «κάπου δύο χρόνια»