Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γαβρόγλου: Υπό συζήτηση η εκλογική μουφτή από την κοινότητα της Θράκης


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος, 2017 - 12:46 | Στην Κατηγορία:

Θέμα εκλογής μουφτή υπό προϋποθέσεις ανοίγει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί απόψε, Παρασκευή  στις 21:00 από το κανάλι της βουλής

Η δήλωση Γαβρόγλου έρχεται μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. 

«Θα πρέπει να αρχίσει μια πολλή σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος. Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει ακόμη, ότι μετά την ψήφιση του νόμου, που κάνει προαιρετική την εφαρμογή της Σαρίας, με προεδρικό διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του Ισλαμικού δικαίου.

Για επίσκεψη Ερντογάν: «Είναι καλό να σπάνε οι πάγοι»

Αποτιμώντας την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα, ο κ. Γαβρόγλου σχολιάζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε Ευρωπαίους εταίρους», ενώ ερωτηθείς για το αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας από την επίσκεψή του, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».

Ευνοϊκή ρύθμιση για μετεγγραφές φοιτητών 

Ο Υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει ακόμη, την κατάθεση ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης, για τις μετεγγραφές φοιτητών, με εισοδηματικά κριτήρια, τονίζοντας ότι θα μπορούν να φοιτούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για τους φοιτητές που είναι αδέλφια, ώστε να μπορούν φοιτούν στην ίδια πόλη. Αναφέρεται ακόμη στις συνενώσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σε Ιωάννινα και Ιονίους Νήσους, καθώς και στην ίδρυση Πανεπιστημίου στην Δυτική Αττική, που θα ανακοινωθεί και επίσημα την προσεχή Κυριακή, από τον Πρωθυπουργό. 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα