Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γ. Μουζάλας: Να «τσακίσουμε» τους διακινητές


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αύγουστος, 2017 - 20:17 | Στην Κατηγορία:

Διακίνηση προσφύγων και μεταναστών

«Πρέπει να τσακίσουµε τις εγκληματικές οργανώσεις που κάνουν διακίνηση ανθρώπων» τονίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Όπως σημειώνει, χρειάζονται νόμιμοι δρόμοι, «να µπορούν ο µετανάστης και ο πρόσφυγας να έρθουν στην Ευρώπη µέσω του νόµιµου δρόµου».

Ο κ. Μουζάλας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα ασυνόδευτα παιδιά και καταγγέλλει ότι «υπάρχει υποκρισία στην Ευρώπη, η οποία αναγκαίο θα ήταν να σταµατήσει».

«Ενώ γίνονται συνέχεια καταγγελίες για τα ασυνόδευτα από ΜΚΟ και άλλους οργανισµούς, ενώ πολλοί εκφράζουν τη συµπάθειά τους στα ασυνόδευτα ανήλικα, την ίδια ώρα υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα στην Ελλάδα, για τα οποία οι χώρες της ΕΕ δεν ανοίγουν θέσεις για τη µετεγκατάστασή τους», τονίζει, συμπληρώνοντας με νόημα ότι «σε ένα ασυνόδευτο παιδί το κριτήριο για τη µετεγκατάσταση είναι ότι είναι παιδί ασυνόδευτο και όχι η εθνικότητά του».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μουζάλας επισηµαίνει επίσης ότι θα ήταν «τραγικό λάθος» να κοπούν κονδύλια ή προσωπικό από την Ελλάδα για να δοθούν στην Ιταλία, «βαθµολογεί» τη συµφωνία Τουρκίας-ΕΕ και τονίζει ότι «όσο δεν αντιμετωπίζονται οι πόλεµοι, τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα θα λειτουργούν ως διαφηµιστικά φυλλάδια στα χέρια των διακινητών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Στο νοσοκομείο ο Γιάννης Μουζάλας

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται από την Τετάρτη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Συμφωνα με την "Καθημερινη", ο υπουργός επρόκειτο να επιστρέψει από τη Ζυρίχη, όπου βρισκόταν την προηγούμενη Τρίτη. Όμως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει και επέστρεψε την Τετάρτη.

Αμέσως μετά την άφιξή του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν υπερκόπωση. Έτσι, πραγματοποιήθηκε εισαγωγή για περαιτέρω νοσηλεία και υποβολή του σε σειρά εξετάσεων.

Τι είπαν Γαβρόγλου - Μουζάλας για το πρόγραμμα εκπαίδευσης 5.000 προσφύγων

Πρόγραμμα «Μαθήματα Γλώσσας και Πολιτισμού για Πρόσφυγες και Μετανάστες 15+»

Μουζάλας: Δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της ΒΙΑΛ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργία νέου κέντρου σε άλλη περιοχή, ανέφερε δε ότι η πρόταση του δήμου Χίου για τον ΧΑΔΑ απεσύρθη