Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γ. Μουζάλας: Να «τσακίσουμε» τους διακινητές


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αύγουστος, 2017 - 20:17 | Στην Κατηγορία:

Διακίνηση προσφύγων και μεταναστών

«Πρέπει να τσακίσουµε τις εγκληματικές οργανώσεις που κάνουν διακίνηση ανθρώπων» τονίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Όπως σημειώνει, χρειάζονται νόμιμοι δρόμοι, «να µπορούν ο µετανάστης και ο πρόσφυγας να έρθουν στην Ευρώπη µέσω του νόµιµου δρόµου».

Ο κ. Μουζάλας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα ασυνόδευτα παιδιά και καταγγέλλει ότι «υπάρχει υποκρισία στην Ευρώπη, η οποία αναγκαίο θα ήταν να σταµατήσει».

«Ενώ γίνονται συνέχεια καταγγελίες για τα ασυνόδευτα από ΜΚΟ και άλλους οργανισµούς, ενώ πολλοί εκφράζουν τη συµπάθειά τους στα ασυνόδευτα ανήλικα, την ίδια ώρα υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα στην Ελλάδα, για τα οποία οι χώρες της ΕΕ δεν ανοίγουν θέσεις για τη µετεγκατάστασή τους», τονίζει, συμπληρώνοντας με νόημα ότι «σε ένα ασυνόδευτο παιδί το κριτήριο για τη µετεγκατάσταση είναι ότι είναι παιδί ασυνόδευτο και όχι η εθνικότητά του».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μουζάλας επισηµαίνει επίσης ότι θα ήταν «τραγικό λάθος» να κοπούν κονδύλια ή προσωπικό από την Ελλάδα για να δοθούν στην Ιταλία, «βαθµολογεί» τη συµφωνία Τουρκίας-ΕΕ και τονίζει ότι «όσο δεν αντιμετωπίζονται οι πόλεµοι, τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα θα λειτουργούν ως διαφηµιστικά φυλλάδια στα χέρια των διακινητών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Μουζάλας: Όσο οι Βρυξέλλες επιμένουν, θα έχουμε καταστάσεις όπως στη Μόρια

Στις Βρυξέλλες παραπέμπει ο υπουργός Μετανασταυτικής Πολιτικής τα παράπονα για την κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς

«Διαφιλονικούμενη αλλά αποτελεσματική η προσφυγική συμφωνία»

Συνέντευξη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα 

Και ο Γ. Μουζάλας καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο σπίτι του Αμίρ

Τι δλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Δεν παραιτείται ο Μουζάλας

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές