Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μουλόπουλος


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 8 Μάρτιος, 2018 - 09:16 | Στην Κατηγορία:

Επί χρόνια αρθρογράφος στην Αυγή, με θητεία και στο Βήμα

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981.

Ως δημοσιογράφος εργάστηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» και διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών. 

Είχε διετελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 – 2012, ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του Δ.Σ. Left Media στο Κόκκινο. 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Προκαλεί ο Πάγκαλος: "Λέω τον Τσίπρα τσογλάνι για να τον περιγράψω"

Με αλλεπάλληλα  tweets o Θεόδωρος Πάγκαλος «απαντάει» στον Βασίλη Μουλόπουλο που στις πρώτες του δηλώσεις ως επικεφαλής του ΔΟΛ προανήγγειλε τον αποκλεισμό του από τον σχολιασμό στον ΒΗΜΑFM καθώς «δεν μπορεί ο Πάγκαλος να λέει τον πρωθυπουργό τσογλάνι μέσα από δημόσια συχνότητα».

Οργή στην αντιπολίτευση για "παράδοση" του ΔΟΛ στον Μουλόπουλο - Ραντεβού με Παπά και Ψυχάρη

Πολύ επικριτικά σχόλια έχει συγκεντρώσει η πρόσκληση του Σταύρου Ψυχάρη στον Βασίλη Μουλόπουλο για να «συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ».

Θάνατος στον Φίλη

Δεν γνωρίζω αν οι "πενταροδεκάρες του Ν. Φίλη" δυσαρέστησαν το Μαξίμου, δυσαρέστησαν όμως -και πολύ- πάρα πολύ τα mainstream ΜΜΕ, τους γνωστούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τους "εμπόρους της γνώσης" και το νεοφιλελεύθερο μέτωπο του Κοινοβουλίου.

Α, ναι, ο Φίλης ενόχλησε και την τρόικα, επειδή ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να καταργήσει την άκρως δημοκρατική "προεπιλογή των υποψηφίων πρυτάνεων στα ΑΕΙ". Θεσμός που μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα συναντάται.