Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Α.Τσίπρας: Έργο μεγάλης εμπορικής και γεωπολιτικής αξίας η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 6 Σεπτέμβριος, 2017 - 11:14 | Στην Κατηγορία:

Έργο ιστορικής σημασίας και τεράστιας οικονομικής, εμπορικής και γεωπολιτικής αξίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής της σχετικής συμφωνίας στην Καβάλα.

«Ανοίγουμε νέους εμπορικούς δρόμους και επεκτείνουμε το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών συνδέοντας το Αιγαίο με τον Δούναβη και τη Μαύρη Θάλασσα» τόνισε ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ, αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Όπως διευκρίνισε, η συμφωνία που υπεγράφη αφορά «τη σιδηροδρομική διασύνδεση τριών σημαντικών λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης με τρεις σημαντικές πόλεις της Βουλγαρίας: του Ρούσε και της Βάρνας και του Μπουργκάς».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «μεγάλο βήμα» που επιτρέπει να μετατραπούν οι βαλκανικές χωρες σε χώρο οικονομικής ευημερίας υπό συνθηκες ασφάλειας. «Πρόκειται για ένα έργο που ικανοποιεί τις ανάγκες δεκαετιών, αναβαθμίζει τις μεταφορές στις χώρες μας, προσελκύει νέες παραγωγικές μονάδες, ενισχύει τις υπάρχουσες και θα αποτελέσει ένα ισχυρό μοχλό ανάπτυξης» τόνισε.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, η συνεργασία της Ελλάδας με τη Βουλγαρία είναι καίριας σημασία τόσο για τις δύο χώρες, όσο και για την ευρύτερη περιοχή, ενώ αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μέσα στην Ε.Ε., καθώς οι δύο χώρες καταφέρνουν να δημιουργούν θετικές εξελίξεις σε καίρια ζητήματα.

Ο κ,. Τσίπρας εστίασε και στη διμερή συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας και του μεταναστευτικού. «Στον τομέα της ενέργειας ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης. Στον τομέα της ασφάλειας η συνεργασίας είναι ουσιαστική. Στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση η συνεργασία μας άνοιξε νεες προοπτικές για τον πολιτικό διάλογο σε σημαντικά ζητήματα» σημείωσε συγκεκριμένα για να προσθέσει: «Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως αποκτάται και μια περιφερειακή δυναμική γύρω από τον άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα