Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αμοιβαία επιθυμία στενότερης συνεργασίας Ελλάδας - Λετονίας


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 7 Σεπτέμβριος, 2017 - 08:24 | Στην Κατηγορία:

Εξωτερική πολιτική

Σε τροχιά ταχείας αναβάθμισης εισέρχονται οι σχέσεις Ελλάδας-Λετονίας μετά τις επαφές που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Ρίγα.

Τη βούληση των κυβερνήσεών τους για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων υπογράμμισαν τόσο ο Ν. Κοτζιάς όσο και ο Λετονός ομόλογός του, Έντγκαρ Ρίνκεβιτς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους.

Οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν, όπως είπαν, ότι τα κοινά ενδιαφέροντα είναι πολλά και σε πολλούς τομείς και συμφώνησαν ότι στο άμεσο διάστημα θα δρομολογηθεί πρόγραμμα κοινών διαβουλεύσεων για την ανταλλαγή απόψεων, τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, σχετικά με θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τις σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας αλλά και την περιοχή της ανατολικής και της νότιας γειτονίας της ΕΕ.

Επιπλέον οι δύο πλευρές, αμφότερες ευρισκόμενες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, συζήτησαν για το προσφυγικό και την ανάγκη να τηρούν τις συναφείς δεσμεύσεις τους τα κράτη-μέλη. Επ' αυτού ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Λετονία έχει ήδη δεχτεί σημαντικό αριθμό προσφύγων από την Ελλάδα. Οι προοπτικές στενής συνεργασίας, όπως τονίστηκε από αμφότερες τις πλευρές, είναι εξαιρετικές, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, των μεταφορών, της ενέργειας και του τουρισμού, ενώ ιδιαίτερα γόνιμο κρίθηκε και το πεδίο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
ΑΠΕ ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

"Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε"

Συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Οι φοβισμένοι και οι δειλοί κατασκευάζουν καταστροφικά σενάρια και οι τολμηροί πατριώτες φτιάχνουν συμφωνίες»