Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Το πρώτο και κορυφαίο Μεταπτυχιακό στον κόσμο για τα Ψηφιακά Νομίσματα και το Blockchain


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιούνιος, 2018 - 17:16 | Στην Κατηγορία:

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου ανάμεσα σε παγκόσμιας φήμης Πανεπιστήμια με την υλοποίηση του Μεταπτυχιακού για τα ψηφιακά νομίσματα και τη τεχνολογία Blockchain

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο εξέδωσε τίτλους σπουδών στο Blockchain ήδη από το 2014, ενώ το 2017 γίνεται το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που μεταβαίνει από τη δοκιμαστική στην πλήρη εφαρμογή της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας σε συνεχή βάση, για όλους τους αποφοίτους του. Ήδη, τα πτυχία όλων των αποφοίτων του εαρινού τετραμήνου 2017 (συνολικά 1291 πτυχία) εκδόθηκαν στο Bitcoin Blockchain στις 08/08/2017. 

Το MSc in Digital Currency έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τους επιχειρηματίες, τους επιχειρηματίες, τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους δημόσιους διαχειριστές να κατανοήσουν καλύτερα τις τεχνικές βάσεις του ψηφιακού νομίσματος, πώς θα αλληλεπιδράσει πιθανά με τα υπάρχοντα νομισματικά και χρηματοπιστωτικά συστήματα και ποιες ευκαιρίες υπάρχουν για την καινοτομία συστήματα ψηφιακών νομισμάτων.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπάρχει σήμερα μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης ακαδημαϊκών γνώσεων στον τομέα του ψηφιακού νομίσματος. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το ενδιαφέρον για τα ψηφιακά νομίσματα έχει περάσει στα ύψη τα τελευταία χρόνια, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα έχουν καθυστερήσει στην εφαρμογή ακαδημαϊκών προγραμμάτων που καλύπτουν την ανάγκη εκπαίδευσης ειδικών στην περιοχή, αντιμετωπίζοντας το σύνολο (τεχνικά και οικονομικά).

Το πρόγραμμα καλύπτει αυτό το κενό και τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην πρωτοπορία του ακαδημαϊκού χώρου σε αυτόν τον τομέα σε παγκόσμια κλίμακα.

Το πτυχίο προσφέρεται στο διαδίκτυο σε φοιτητές παγκοσμίως και το πρώτο μάθημα στην πτυχιακή βαθμίδα "DFIN-511: Εισαγωγή στα ψηφιακά νομίσματα" διατίθεται δωρεάν ως μάθημα ανοιχτής εγγραφής MOOC σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις θεμελιώδεις αρχές της ψηφιακής νόμισμα.

ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η πρώτη τάξη στην πορεία βαθμού, Εισαγωγή στο Ψηφιακό Νόμισμα, είναι διαθέσιμη δωρεάν ως ανοιχτή εγγραφή, παρόμοια με το MOOC, σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις θεμελιώδεις αρχές του ψηφιακού νομίσματος.

Τα υπόλοιπα 8 μαθήματα προσφέρονται σε 1.510 € ανά μάθημα, φτάνοντας τα συνολικά δίδακτρα για το πρόγραμμα στα €11.760.

Σε ποιους απευθύνεται:

Στελέχη και επαγγελματίες της χρηματοπιστωτικής σφαίρας - τραπεζίτες, δικηγόροι, λογιστές, ελεγκτές, τραπεζικοί υπάλληλοι
Web Developers και στελέχη σε εταιρείες πληροφορικής
Επιστήμονες υπολογιστών
Επαγγελματίες ανάπτυξης: Κοινωνικοί λειτουργοί, ΜΚΟ, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, εμπειρογνώμονες ανάπτυξης
Ρυθμιστικοί υπάλληλοι / υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσει εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου  

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ

 

Semester 1

Course Code Course Title ECTS Credits
DFIN-511 Introduction to Digital Currency 10
MGT-523 Principles of Disruptive Innovation 10
DFIN-513 Open Financial Systems 10

Semester 2

Course Code Course Title ECTS Credits
FIN-512 Money and Banking 10
DFIN-522 Regulation and Digital Currencies 10
FIN-521 International Currency Markets 10

Semester 3

Course Code Course Title ECTS Credits
FIN-534 Financial Markets and Alternative Investments 10
MIS-536 Digital Currency Information Systems and Resources 10
DFIN-524 Blockchain Technology and Applications 10

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Μεταπτυχιακό για φιλολόγους, αναπληρωτές και απόφοιτους φιλοσοφικών σχολών

Αυξημένος είναι ο αριθμός των αναπληρωτών φιλολόγων στους προσωρινούς πίνακες του 2018-19 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά - Τι μεταπτυχιακό επιλέγουν οι φιλόλογοι

Στρατηγική συνεργασία Πανεπιστημίου Λευκωσίας με την Ripple για από κοινού έρευνα σε Blockchain

Στρατηγική συνεργασία Πανεπιστημίου Λευκωσίας με την Ripple για από κοινού έρευνα σε Blockchain και Ψηφιακό Νόμισμα, τομείς παγκόσμιας πρωτοπορίας του Πανεπιστημίου

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση

Τρία εξάμηνα, αναγνωρισμένο και εξ αποστάσεως, από το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Ποιο μεταπτυχιακό επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί εκτός από ειδική αγωγή και γιατί

Το Μεταπτυχιακό που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον εκτός απο την ειδική αγωγή ενός μεγάλου κομματιού των εκπαιδευτικών είτε είναι αναπληρωτές είτε μόνιμοι, είναι το εξ αποστάσεως  ΠΜΣ "Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας".