Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΠΜΣ του πανεπιστημίου Αιγαίου: Το Θέατρο ως κοινωνικός και πολιτικός θεσμός στη μεσόγειο κατά την Αρχαιότητα


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 11:34 | Στην Κατηγορία:

Από το πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Το Θέατρο ως Κοινωνικός και Πολιτικός Θεσμός στη Μεσόγειο κατά την Αρχαιότητα» (ΦΕΚ 896/01.04.2016) το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο «Θέατρο ως Κοινωνικός και Πολιτικός Θεσμός στη Μεσόγειο κατά την Αρχαιότητα».

Το Π.Μ.Σ. προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο/η να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για την παρακολούθηση του νέου κύκλου σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. 

Το Π.Μ.Σ. «Το Θέατρο ως Κοινωνικός και Πολιτικός Θεσμός στη Μεσόγειο κατά την Αρχαιότητα» αποσκοπεί στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και έρευνας στο γνωστικό πεδίο της αρχαιογνωσίας και πιο συγκεκριμένα, μέσω της εμβάθυνσης και ανάλυσης του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, θα αναζητηθούν σε βάθος οι πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις που προκύπτουν μέσω της έρευνας, αξιοποίησης, ερμηνείας, υπομνηματισμού γραμματειακών πηγών καθώς και άλλων πτυχών της αρχαιότητας. Με οδηγό τόσο τις παραδοσιακές μεθόδους, όσο και τις σύγχρονες μεθοδολογικές τάσεις και προσεγγίσεις, θα αναζητηθούν και θα αποκωδικοποιηθούν οι πολιτικές, κοινωνικές, παιδευτικές νόρμες και αξίες, που εντοπίζονται στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και επηρέασαν ποικιλοτρόπως την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Το Π.Μ.Σ. στοχεύει να παρέχει εξειδικευμένες ερευνητικές γνώσεις, να καλλιεργήσει την κριτική και αναλυτική σκέψη, να αναπτύξει την επιστημονική προσέγγιση θεμάτων της αρχαιότητας της ανατολικής Μεσογείου, να καταρτίσει τους/τις φοιτητές/τριες ώστε να επεξεργάζονται κριτικά τις πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές καθώς και να αναπτύσσουν την επιστημονική μεθοδολογία για την διεξαγωγή έρευνας.

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση μαθημάτων διάρκειας 18 μηνών (90 ΕCTS) ενώ τα μαθήματα διεξάγονται σε κύκλους. Το τελευταίο εξάμηνο αφιερώνεται στη συγγραφή Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (Μ.Δ.Ε.). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. κατ’ ανώτατο όριο 40 (αριθμός εισαχθέντων βάση ΦΕΚ) μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες.

Στο Π.Μ.Σ. «Το Θέατρο ως Κοινωνικός και Πολιτικός Θεσμός στη Μεσόγειο κατά την Αρχαιότητα» του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι:

  • Πτυχιούχοι του ιδίου τμήματος
  • Πτυχιούχοι όλων των τμημάτων που είναι συναφή με το γνωστικό αντικείμενο των ανθρωπιστικών, παιδαγωγικών, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή σχετικών αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και αλλοδαπής.
  • Πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
  • Επίσης, γίνονται δεκτοί επί πτυχίω φοιτητές των Ιδρυμάτων της ημεδαπής υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και θα έχουν προσκομίσει σχετική βεβαίωση και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών, οπωσδήποτε όμως μέχρι την ημερομηνία εγγραφής τους στο Π.Μ.Σ.
  • Επίσης, οι υποψήφιοι/ες πρέπει να γνωρίζουν μία (1) από τις ξένες γλώσσες που ακολουθούν σε επίπεδο Β2, κατ’ ελάχιστον: Αγγλικά (επίπεδο FCE/Lower ή TOEFL 500+), Γαλλικά (επίπεδο Delf B2) ή Γερμανικά (επίπεδο Zertificat B2).

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο κατ’ ελάχιστον : επίπεδο FCE/Lower ή TOEFL 500+. Θα ληφθεί υπόψη η πιστοποιημένη γνώση άλλων Γλωσσών π.χ. Γαλλικά (επίπεδο Delf B2) ή Γερμανικά (επίπεδο Zertificat B2). Οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν αποδεικτικά πολύ καλής γνώσης ξένης γλώσσας μπορούν να εξετασθούν γραπτώς στην κατανόηση και απόδοση επιστημονικού κειμένου στην Αγγλική γλώσσα, από τη γνωστική περιοχή του ΠΜΣ, κατά τη διάρκεια των προφορικών συνεντεύξεων.

Δίδακτρα
Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.400. Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε τρεις (3) ισόποσες δόσεις, ως ακολούθως: Η πρώτη δόση (800€) με την εγγραφή στο Πρόγραμμα και οι επόμενες δύο, από 800€ έκαστη, με την έναρξη του Β’ εξαμήνου και μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου αντίστοιχα.

Υποτροφίες
Στους/ις μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες παρέχεται αριθμός υποτροφιών, δυνατότητα δωρεάν σίτισης και στέγασης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Νόμο και στους Κανονισμούς-Αποφάσεις του Ιδρύματος. 

Δείτε αναλυτικά την Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Περισσότερα στο spoudase.gr Δείτε ΕΔΩ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα