Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Το μαθητικό φιλμ Florinano βγήκε πρώτο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό "Lets talk about nano"


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 2 Φεβρουάριος, 2016 - 14:35 | Στην Κατηγορία:

Το μαθητικό φιλμ Florinanoκέρδισε την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα «Let’s talk about nano». 
Η Florinano είναι μια σύγχρονη κοινότητα μάθησης που δημιουργήθηκε στη Φλώρινα και έχει ως έργο την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία  της Nανοτεχνολογίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Την συγκροτούν μαθητές δημοτικών σχολείων, δάσκαλοι, σχολικοί σύμβουλοι, φοιτητές και ερευνητές της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πρώτο της φιλμ, που φέρει και το όνομά της –Florinano– τα μέλη της κοινότητας περιγράφουν ένα πολύ γνωστό φυσικό φαινόμενο που σχετίζεται με την υπερ-υδροφοβικότητα των φύλλων του λωτού: το «φαινόμενο του λωτού». H κοινότητα Florinano μελετά κι άλλα υπερ-υδροφοβικά φυτά, όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και το μπρόκολο. Στο φιλμ παρουσιάζονται εφαρμογές της Nανοτεχνολογίας, όπως είναι τα υπερ-υδροφοβικά ξύλα και υφάσματα.

Το φιλμ κέρδισε την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα «Let’s talk about nano».  

Ακολουθούν οι σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για το φιλμ και τον διαγωνισμό:

Το φιλμ

Στοιχεία για τον διαγωνισμό:
http://www.nanodiode.eu/about-nanodiode/
https://www.facebook.com/nanodiode/?fref=nf

 Εκ μέρους της κοινότητας Florinano

 Άννα Σπύρτου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σάρωσαν οι μαθητές 2 μικρών χωριών της Φλώρινας σε διεθνή διαγωνισμό νανοτεχνολογίας

Το νανόκοσμο, το μαγικό κόσμο του απειροελάχιστου, εξερευνούν και «κατακτούν» μαθητές δημοτικών σχολείων στη Φλώρινα με συνοδοιπόρους τους ερευνητές της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας, τους δασκάλους τους αλλά και σχολικούς συμβούλους της περιοχής.